Mituri și adevăruri despre depresie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Miturile despre depresie separă adesea oamenii de tratamentele eficiente, disponibile în prezent. Trebuie să le cunoști, ca să le recunoști și combați și să nu cazi în capcana lor, putând ajunge mult mai rău fără acces la ajutor de specialitate.

Mitul: Este normal ca adolescenții să aibă schimbări de comportament și emoții; adolescenții nu suferă de depresie „reală”.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Fapt: Depresia poate afecta oamenii la orice vârstă sau de orice rasă, etnie sau grup economic.

Mitul: adolescenții care pretind că sunt deprimați sunt slabi și trebuie doar să își vadă de treaba lor, să se adune. Nimeni altcineva nu poate face ceva pentru a ajuta.

Fapt: Depresia nu este o slăbiciune, ci o tulburare gravă de sănătate. Atât tinerii, cât și adulții deprimați au nevoie de tratament profesional. Un terapeut sau consilier instruit îi poate ajuta să învețe modalități mai pozitive de a se gândi la ei înșiși, de a schimba comportamentul, de a face față problemelor sau de a gestiona relațiile. Un medic poate prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei. Pentru mulți oameni, o combinație de terapie psihologică și medicamente este benefică.

Mitul: A vorbi despre depresie nu face decât să o înrăutățească.

Fapt: A vorbi deschis poate ajuta un prieten să recunoască nevoia de ajutor profesional. Arătând prietenie și îngrijorare și oferind sprijin necritic, îți poți încuraja prietenul să vorbească cu părinții săi sau cu un alt adult de încredere, cum ar fi un profesor sau un antrenor, despre obținerea tratamentului. Dacă prietenul tău este reticent în a cere ajutor, poți vorbi cu un adult – așa va face un prieten adevărat.

Mitul: A spune unui adult că prietenul tău ar putea fi deprimat este trădarea încrederii. Dacă cineva vrea ajutor, el sau ea îl va primi.

Fapt: Depresia, care afectează energia și stima de sine, interferează cu capacitatea unei persoane sau dorește să obțină ajutor. Și mulți părinți ar putea să nu înțeleagă gravitatea depresiei sau a gândurilor de moarte sau sinucidere. Este un act de prietenie adevărată să îți împărtășești preocupările cu un consilier școlar, un profesor preferat, proprii tăi părinți sau alt adult de încredere.

Mitul: munca grea bate depresia

Fapt:Depresia afectează aproape una din șase persoane la un moment dat în viața lor, așa că remediile populare și fake news-urile despre această boală obișnuită abundă, precum și ideea asta muncește mai mult și te vei simți mai bine. Pentru un caz ușor, acest lucru poate ajuta într-adevăr, dar depresia este diferită de la o persoană la alta. Excesul de muncă poate fi de fapt un semn clinic al depresiei , în special la bărbați.

Mitul: Nu este o boală reală

Depresia este o afecțiune medicală gravă – și principala cauză a dizabilității la adulții americani. Dar este încă confundată cu tristețea obișnuită și stresul. Dovezile biologice ale bolii provin din studii de genetică, hormoni, receptori de celule nervoase și funcționarea creierului. Circuitele nervoase din zonele creierului care reglează starea de spirit par să funcționeze anormal în depresie.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend