Miturile conform cărora telefoanele mobile și liniile electrice provoacă apariția cancerului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

 Telefoanele mobile cauzează cancer

Până în prezent, nu există dovezi că telefoanele mobile cauzează cancer. Unul dintre motivele pentru care s-a dezvoltat acest mit este că aceste dispozitive emit radiații de radiofrecvență (unde radio), o formă de radiații neionizante. Corpul absoarbe această radiație. Oamenii de știință știu că expunerea la radiații ionizante, de exemplu, la razele X, crește riscul de cancer. Cu toate acestea, radiațiile de radiofrecvență sunt radiații neionizante, care nu cresc riscul de cancer.

Institutul Național al Cancerului scrie: „deși multe studii au examinat efectele potențiale asupra sănătății ale radiațiilor neionizante provenite de la radar, cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile și alte surse, în prezent nu există dovezi consistente că radiațiile neionizante cresc riscul de cancer la om.

 Liniile electrice provoacă apariția cancerului

Și acesta este un mit. Câmpurile magnetice de frecvență extrem de joasă produse de liniile electrice nu sunt ionizante și, prin urmare, nu cauzează cancer. American Cancer Society scrie: „Mai multe studii ample au analizat efectele posibile ale câmpurilor magnetice asupra cancerului la șobolani și șoareci. Aceste studii expun animalele la câmpuri magnetice mult mai puternice decât la care sunt expuși în mod normal oamenii acasă […]. Majoritatea acestor studii nu au descoperit nicio creștere a riscului de apariție a vreunui tip de cancer. De fapt, riscul unor tipuri de cancer a fost mai mic la animalele expuse la radiațiile electromagnetice. ”

Cu toate acestea, Societatea Americană a Cancerului explică, de asemenea, că unele studii au constatat o ușoară creștere a riscului de leucemie pentru copiii care trăiesc aproape de liniile electrice. Cu toate acestea, motivele pentru acest lucru rămân neclare.

Medical News Today a vorbit cu Dr. Joel Newman, consultant hematolog și specialist în patologie la East Sussex Healthcare Trust din Marea Britanie. El pune riscul în perspectivă: „Nu avem nicio dovadă reală că telefoanele mobile sau liniile electrice cauzează cancer și există multe alte lucruri pe care le facem zilnic care ne pun într-un risc mult mai mare decât ar putea vreodată acestea, inclusiv fumatul și consumul de alcool”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend