Mușcăturile de insecte: măsuri de precauție pentru copii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă petreceți timpul în aer liber – ceea ce ar trebui să facem cu toții, din tot felul de motive – este posibil să întâlniți insecte mușcătoare. De cele mai multe ori mușcăturile sunt doar o pacoste. Dar, pe lângă faptul că uneori pot fi dureroase sau duc la mâncărime, mușcăturile de insecte pot duce la boli – cum ar fi boala Lyme de la căpușe sau Zika, malaria sau West Nile de la țânțari. Așadar, prevenirea mușcăturilor este o idee bună pentru noi toți și cu siguranță pentru copii.

Precauțiile simple vă vor ajuta

Înainte de a vorbi despre substanțele împotriva insectelor, este important să ne amintim că există măsuri de precauție simple și eficiente, aproape toate care nu implică substanțe chimice. De exemplu:

– Goliți orice sursă de apă din afara casei (bălți și altele). Aici se adună țânțarii.

-Purtați cămăși cu mâneci lungi și pantaloni lungi dacă veți fi în zone cu multe insecte mușcătoare. Dacă tratați haine (și încălțăminte și articole) cu 0,5% permetrină, poate fi de ajutor.

-Rețineți că țânțarii sunt cel mai probabil să iasă din amurg până în zori și planificați activitățile în consecință.

-Pentru a evita mușcăturile de căpușe, evitați zonele împădurite și cu tufișuri și păstrați-vă în centrul cărărilor atunci când faceți drumeții. Asigurați-vă că faceți o verificare de căpușe atunci când veniți acasă – nu doar toate persoanele din grupul dvs., ci și orice animal de companie sau echipament care ați venit. A face duș la scurt timp după sosirea acasă vă poate ajuta atât cu verificarea căpușelor, cât și cu spălarea eventualelor căpușe lipite.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend