Ne folosim doar 10% din creier?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un mit persistent spune că folosim doar 10% din creier. Celelalte 90 de procente stau degeaba, pentru capacitate de rezervă.

Potrivit unui sondaj din 2013, aproximativ 65 la sută dintre americani cred că folosim doar 10 la sută din creierul nostru. Dar acesta este doar un mit, potrivit unui interviu cu neurologul Barry Gordon în Scientific American. Acesta a explicat că majoritatea creierului este aproape întotdeauna activă.

Mitul celor 10 la sută a fost, de asemenea, demontat într-un studiu publicat în Frontiers in Human Neuroscience.

Într-adevăr, multe organe au o capacitate mai mare decât cea de care avem nevoie zilnic. De exemplu, vă puteți descurca foarte bine fără un plămân sau un rinichi întreg, sau chiar și fără apendice, timus și splină. Dar acest lucru nu este valabil pentru creier. Scanările cerebrale, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET), arată că oamenii folosesc în mod regulat tot creierul. RMN poate măsura activitatea din creier în timp ce o persoană efectuează diferite sarcini. Folosind această metodă și altele similare, cercetătorii arată că cea mai mare parte a creierului nostru este folosită în cea mai mare parte a timpului, chiar și atunci când o persoană efectuează o acțiune foarte simplă.

Unele părți pot fi mai active la un moment dat sau în timpul unei anumite activități. Dar nu există nicio parte a creierului despre care se știe că este nefolosită sau complet inutilă.

O mare parte din creier este activă chiar și atunci când o persoană se odihnește sau doarme.

Procentul de creier utilizat în orice moment variază de la o persoană la alta. Depinde, de asemenea, de ceea ce face sau la ce se gândește o persoană.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend