Nebunia cu ivermectina

Nebunia cu ivermectina

Circulă numeroase informații despre ivermectină și sunt binevenite câteva informații. Mai ales când acest medicament a început să fie vânat de cei ce vor să se vindece la domiciliu de Covid-19, că așa au citit pe internet. Aveți mare grijă cu astfel de informații, tratamente, leacuri-minune! Nu numai că nu vă vor face bine, dar vă pot face mult rău!

👉🏻 Ivermectina este un antiparazitar. Un medicament deosebit de util și la om. Este eronat să spunem că el e folosit doar la animale, când a contribuit la reducerea drastică a unor boli parazitare la om, iar un premiu Nobel a fost acordat (și) pentru descoperirea acestei substanțe.

👉🏻 Ivermectina poate da reacții adverse severe, mai ales la nivel central, adică în creier.

👉🏻 Au apărut niște discuții despre un efect antiviral (ne interesează pentru că Sars-Cov2 este virus și, dincolo de vaccinuri, antiviralele eficiente ar reprezenta un progres uriaș) al ivermectinei, dar studiile au fost, atenție, in vitro, și oricum la doze mari. Rezultatele sunt împărțite, nu există nicio dovadă solidă că medicamentul funcționează în Covid-19. Studii in vivo, adică la oameni, nu există. Iar dozele mari ridică riscul reacțiilor adverse.

👉🏻 Nicio organizație recunoscută nu recomandă ivermectina în tratamentul Covid-19. Nici FDA, nici agenția europeană similară celei americane.

👉🏻 Nu sunt recomandate automedicațiile în Covid-19!

👉🏻 Nu recomand nimănui să apeleze acasă, fără sfat medical, la ivermectină, hidroxiclorochină, dexametazonă, azitromicină sau ce mai circulă pe internet!

BONUS: cei care spun că nu cred în vaccinuri pentru că nu sunt studiate suficient, dar apelează la ivermectină, care chiar e puțin spre deloc studiată în Covid-19, fac parte din ceea ce numim „noaptea minții”.

V.

Dacă tot ești aici…


Scriu de mulți ani de zile și, bazându-mă pe toată pregătirea mea de medic, ofer explicații și materiale pentru publicul larg. Ele sunt accesibile oricând, gratuit. Toate eforturile mele pot continua dacă această comunitate, despre care îmi place să cred că este plină de empatie, generozitate și bunătate, va susține munca mea. 

Cum se poate face asta? E simplu: am scris 7 cărți pentru adulți și 3 pentru copii; ele sunt deosebit de utile și pline de povești care îți vor încălzi inima. Le poți lua din SHOP, la prețuri extrem de accesibile, mai ales în varianta pachetelor. Am redus atât de mult prețurile tocmai pentru ca aceste cărți să ajungă la cât mai mulți dintre voi și să vă bucure, dar și ajute să fiți sănătoși. Trebuie să știi că pachetul de 7 cărți + 3 cadouri este acum doar 100 de lei, iar pachetul cu 3 cărți pentru copii este și el tot 100 de lei. Ambele au transport gratuit.

Mulțumesc tuturor!

Dă mai departe acest articol pe Facebook, Whatsapp sau Messenger, pentru a face împreună educație de calitate și a distribui lucruri utile.

Intră în comunitate

Întră în comunitatea Vasi Rădulescu! Sunt deja peste 50.000 de oameni înscriși. Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit. Te aștept!

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Vasi Rădulescu
Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Intră în comunitate

Întră în comunitatea Vasi Rădulescu! Sunt deja peste 50.000 de oameni înscriși. Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit. Te aștept!

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Send this to a friend