Neurinoamele acustice


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauze

Cauza neuromelor acustice poate fi legată de o problemă cu o genă de pe cromozomul 22. În mod normal, această genă produce o proteină supresoare de tumori care ajută la controlul creșterii celulelor Schwann care acoperă nervii.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Experții nu știu ce cauzează această problemă cu gena. În majoritatea cazurilor de neuromă acustică, nu există o cauză cunoscută. Această genă defectuoasă este moștenită și în neurofibromatoza de tip 2, o afecțiune rară care implică, de obicei, creșterea tumorilor pe nervii auditivi și de echilibru de pe ambele părți ale capului (schwannom vestibular bilateral).

Factori de risc

Neurofibromatoza de tip 2

Singurul factor de risc confirmat pentru neurinomul acustic este faptul de a avea un părinte cu tulburarea genetică numită neurofibromatoză de tip 2. Cu toate acestea, neurofibromatoza de tip 2 reprezintă doar aproximativ 5% din cazurile de neurom acustic.

O caracteristică distinctivă a neurofibromatozei de tip 2 este dezvoltarea de tumori necanceroase pe nervii auditivi și de echilibru de pe ambele părți ale capului, precum și pe alți nervi.

Neurofibromatoza de tip 2 (NF2) este cunoscută ca o afecțiune autosomal dominantă, ceea ce înseamnă că mutația poate fi transmisă de un singur părinte (gena dominantă). Fiecare copil al unui părinte afectat are o șansă de 50-50 de a o moșteni.

Complicații

Un neuroma acustic poate provoca o varietate de complicații permanente, printre care:

Pierderea auzului

Amorțeală și slăbiciune facială

Dificultăți în ceea ce privește echilibrul

Zgomote în ureche

Tumorile mari pot apăsa pe trunchiul cerebral, împiedicând fluxul normal de lichid între creier și măduva spinării (lichid cefalorahidian). În acest caz, lichidul se poate acumula în cap (hidrocefalie), crescând presiunea din interiorul craniului.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend