Nici nu știi ce dor mi-a fost de tine

ai grija de tine

Doamna N. are aproape 70 de ani, vreo 150 de kilograme și, vă spun fără să exagerez, e un morman de gingășie. Vorbele ei par ieșite dintr-o cutie fermecată; cumva, corzile vocale mici șlefuiesc fiecare sunet, presară peste el dulceața omului simplu și sincer, eliberându-l spre delectarea celui din apropiere. Doamna N. se internează frecvent la noi. Acum trei luni m-a întâmpinat: „vai, brusc mi se face ziua mai frumoasă când te văd, drăguțule!”. Ieri, chiar dacă eram obosit după garda pe care oficial am schimbat-o la ora opt, am stat special pentru dumneaei, pentru că știam că va veni. Am așteptat-o până pe la 9:30, am internat-o și i-am fixat schema de tratament pentru zilele acestea. Mi-a zis când m-a văzut: „nici nu știi ce dor mi-a fost de tine…”. Într-un fel, și mie mi se face dor de fiecare pacient dar aș vrea să-i văd în alte circumstanțe.

Am plecat de la spital pe la unu și am dormit ca un urs în hibernare. Când m-am trezit, mi-am făcut iar recapitularea gărzii. A fost bine.

V.

Dă mai departe acest articol pe Facebook, Whatsapp sau Messenger, pentru a face împreună educație de calitate și a distribui lucruri utile.

Intră în comunitate

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate, toate oferite gratuit. Te aștept!

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Vasi Rădulescu
Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.
Send this to a friend