China raportează primul caz uman de gripă aviară H10N3


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu din estul Chinei a fost internat în spital pe 28 aprilie. A fost diagnosticat cu H10N3 pe 28 mai. Nu sunt detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat.

Starea sa este acum stabilă și este gata să fie externat. Investigația contactelor sale apropiate nu a găsit alte cazuri, a spus NHC.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Nu a fost raportat la nivel global alte cazuri de infecție umană cu H10N3, a adăugat aceasta.

H10N3 este patogen cu risc scăzut, ceea ce înseamnă că provoacă boli relativ mai puțin severe la păsările de curte și este puțin probabil să provoace un focar pe scară largă.

Expunerea pacientului este „necunoscută”. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), într-un răspuns adresat agenției de știri Reuters din Geneva, a declarat: „Sursa expunerii pacientului la virusul H10N3 nu este cunoscută în acest moment și nu s-au găsit alte cazuri în supravegherea de urgență a localnicilor populației. În acest moment, nu există nicio indicație a transmiterii de la om la om.

„Atâta timp cât virusurile gripei aviare circulă la păsări de curte, infecția sporadică a gripei aviare la om nu este surprinzătoare, ceea ce este un memento viu că amenințarea unei pandemii de gripă este persistentă”, a adăugat OMS.

Tulpina „nu este un virus foarte comun”, a declarat Filip Claes, coordonatorul de laborator regional al Centrului de Urgență pentru Boli Transfrontaliere de la Organizația pentru Alimentație și Agricultură de la biroul regional pentru Asia.

Doar aproximativ 160 de izolate ale virusului au fost raportate în ultimii 40 de ani până în 2018, în principal la păsări sălbatice sau păsări acvatice din Asia și unele părți limitate ale Americii de Nord. Niciunul nu a fost detectat până la puii de găină, a adăugat el.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend