Noul tip de vaccin COVID este potențial mai ușor de produs și nu are nevoie de refrigerare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vaccinurile COVID disponibile în prezent necesită depozitare la rece și capacități de producție sofisticate, ceea ce face dificilă producerea și distribuirea lor la scară largă, în special în țările mai puțin dezvoltate. Un nou tip de vaccin ar fi potențial mult mai ușor de produs și nu ar avea nevoie de refrigerare, raportează cercetătorii de la Spitalul de Copii din Boston în numărul din 2 noiembrie al revistei PNAS.

Cercetătorii, conduși de Hidde Ploegh, PhD, și primii autori Novalia Pishesha, PhD, și Thibault Harmand, PhD, consideră că tehnologia lor ar putea ajuta la acoperirea lacunelor de vaccinare la nivel mondial și că aceeași tehnologie ar putea fi aplicată la vaccinurile împotriva altor boli.

La șoareci, vaccinul a provocat răspunsuri imune puternice împotriva SARS-CoV-2 și a variantelor sale. Acesta a fost liofilizat cu succes și reconstituit ulterior fără a-și pierde eficacitatea. În cadrul testelor, acesta a rămas stabil și puternic timp de cel puțin șapte zile la temperatura camerei.

Spre deosebire de actualele vaccinuri COVID-19, noul model este complet bazat pe proteine, ceea ce îl face ușor de fabricat pentru multe instalații. Acesta are două componente: anticorpi derivați din alpaca, cunoscuți sub numele de nanobodies, și porțiunea din proteina spike a virusului care se leagă de receptorii de pe celulele umane.

De asemenea, am putea atașa întreaga proteină spike sau alte părți ale virusului. Și putem modifica rapid și ușor vaccinul pentru variantele SARS-CoV-2.”

Novalia Pishesha, PhD, primul autor

Țintirea celulelor prezentatoare de antigen


Nanocorpii sunt partea esențială a tehnologiei vaccinului. Aceștia sunt special concepuți pentru a viza celulele prezentatoare de antigen, celule esențiale în sistemul imunitar, prin orientarea către antigene de clasă II din complexul major de histocompatibilitate (MHC) de pe suprafața celulelor. Acest lucru aduce capătul comercial al vaccinului -; în acest caz, segmentul proteinei spike -; direct la celulele care îl vor “arăta” altor celule imunitare, declanșând un răspuns imunitar mai larg.

Actualele vaccinuri COVID-19 stimulează producția de proteină spike la locul din organism unde sunt injectate și se presupune că stimulează indirect celulele prezentatoare de antigen, spune Ploegh.

“Dar eliminarea intermediarului și discuția directă cu celulele prezentatoare de antigen este mult mai eficientă”, spune el. “Sosul secret este țintirea”.

În experimentele pe șoareci, vaccinul a provocat o imunitate umorală robustă împotriva SARS-CoV-2, stimulând cantități mari de anticorpi neutralizanți împotriva fragmentului proteic de vârf. De asemenea, a provocat o imunitate celulară puternică, stimulând celulele T helper care mobilizează alte apărări imunitare.

Un avantaj de fabricație


Deoarece vaccinul este o proteină, mai degrabă decât un ARN mesager, precum vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, se pretează mult mai mult la fabricarea pe scară largă.

“Nu avem nevoie de o mulțime de tehnologii sofisticate și de expertiza de care ai nevoie pentru a produce un vaccin cu ARNm”, spune Harmand. “Muncitorii calificați reprezintă în prezent un blocaj pentru producția vaccinului COVID, în timp ce biofarmacii au multă experiență în producerea la scară largă de produse terapeutice pe bază de proteine.”

Acest lucru ar putea permite, potențial, producerea vaccinului în mai multe locații din întreaga lume, aproape de locul în care acesta ar fi utilizat. Echipa a depus un brevet pentru tehnologia lor și speră acum să angajeze companii biotehnologice sau farmaceutice pentru a-și duce munca în teste suplimentare și, în cele din urmă, într-un studiu clinic.

“S-ar putea ca acea aplicație inițială să fie altceva decât COVID-19”, spune Ploegh. “Acest studiu a fost dovada de concept că abordarea noastră bazată pe proteine funcționează bine”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend