Nu avem nevoie să vaccinăm, deoarece ratele de infecție sunt deja scăzute – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Datorită “imunității de turmă”, atâta timp cât o mare majoritate a oamenilor sunt imunizați în orice populație, chiar și minoritatea neimunizată va fi protejată. Cu atât de mulți oameni rezistenți, o boală infecțioasă nu va avea niciodată șansa de a se stabili și de a se răspândi. Acest lucru este important, deoarece va exista întotdeauna o parte a populației – sugari, femei însărcinate, persoane în vârstă și cei cu un sistem imunitar slăbit – care nu pot primi vaccinuri.

Dar dacă prea mulți oameni nu se vaccinează pe ei înșiși sau pe copiii lor, ei contribuie la un pericol colectiv, deschizând oportunități pentru ca virușii și bacteriile să se stabilească și să se răspândească.

Ca să nu mai spunem că, așa cum avertizează Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC), călătoriile internaționale sunt în creștere rapidă, așa că, chiar dacă o boală nu reprezintă o amenințare în țara dumneavoastră, ea poate fi comună în altă parte. Dacă cineva ar transporta o boală din străinătate, o persoană nevaccinată va fi mult mai expusă riscului de a se îmbolnăvi dacă este expusă.

Vaccinurile sunt unul dintre marii piloni ai medicinei moderne. Viața obișnuia să fie deosebit de brutală pentru copii înainte de vaccinuri, părți imense fiind doborâte de boli precum rujeola, variola, tusea convulsivă sau rubeola, pentru a numi doar câteva. Astăzi, aceste afecțiuni pot fi complet prevenite cu o simplă injecție.

Așadar, pe măsură ce știința continuă să avanseze și să abordeze noi provocări, oamenii nu ar trebui să uite câte decese și boli au prevenit vaccinurile și cum acestea continuă să ne protejeze de forme potențial devastatoare de boli infecțioase.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend