Nu eram fericiți și o știam


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nici nu prea aveam cum să fim. Pe scurt, am uitat să trăim. Nu mai știm ce și cât să mâncăm. Tragem ca inconștienții de noi și ne sacrificăm somnul atât de important. Suntem sufocați de fel de fel de simptome, devenim vulcani ai ipohondriei, facem atacuri de panică. Visăm la succes și credem că el vine automat din 20 de ore de muncă pe zi. Nu mai știm să ne relaxăm, să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de oameni. Mai ales de oameni. Iubim cu like și swipe left, ascuns, rezervat, de teamă să nu ne facem rău. Ne complacem în același cerc de oameni sau activități. Suntem mai tot timpul obosiți, anxioși, plini de scuze, triști.

Vânăm fericirea expusă de alții care sunt la fel de departe de ea. Suspinăm, ne resemnăm, în loc să apucăm naibii frâiele vieții noastre, că avem una singură. Capul sus. Ordine în orice. Odihnă. Tăiat din muncă. Iubire. Nu, nu tăiat aici, ci să fie, cât mai multă. Oameni aproape, în toate felurile. Soare. Niște încredere. Curaj. Leapșă cu vulnerabilități, că oricine le are. Învățat în fiecare zi. Timpul zboară, nene, și nu stă după vaietul nostru ubicuu. Ne-o ia în față, se oprește un pic, se întoarce, ne vede cât de anost mergem în spatele lui, îl ajungem din urmă, ne dă o lovitură în plex și la revedere.

Pandemia asta ne-a redus la nucleul nostru plin de frici. Stăm noi cu noi și acum avem vreme de introspecții veritabile. Nu, nu eram fericiți și o știam. Ne băteam joc de viețile noastre. Investeam cel mai mult în lucruri care nu contează. Voiam să-i mulțumim pe ceilalți. Construiam imagini false care cereau eforturi mari și resurse uriașe pentru a fi întreținute. Alergam după persoane care ne puteau aduce ele fericirea, că ele păreau fericite. Iar dacă le aveam, dezastru. De 2X nefericire.

Avem vreme bună acum, chit că vremea e rea și nu de la furtuni sau ploi, ci de la pericole invizibile pe care le-am ignorat în aroganța noastră, să ne așezăm raporturile cu viața. Pentru cei mai mulți, va fi doar ca o listă de rezoluții de anul nou, făcută cu visuri mărețe, apoi neîmplinită și tristă, uitată printr-un sertar. O amăgire. Nu prea ne putem schimba, doar disimulăm pe ici și pe colo, în mare parte tot să-i mulțumim pe alții sau societatea. Ne putem însă dezveli de straturile false pe care le-am pus pe noi, redevenind așa cum suntem cu adevărat. Iar acolo, undeva, sunt atribute bune, suficiente pentru orice fericire, mică sau mare. Nu-i nevoie de scheme complexe, de cărți sofisticate, ci doar de puțină oprire, tras aer în piept, văzut pe ce căi anapoda umblăm, scuturare, reset. Pandemia asta face, ne scutură puternic și aruncă prostiile de pe noi, acumulate în ani și ani de alergături absurde.

Nu, nu mai eram fericiți. O știam prea bine. Eram triști, neiubitori, neiubiți, obosiți, stinși.

Hai să ne scuturăm un pic.

V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend