Nu eşti încă pregătit pentru operaţia de cataractă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Începând din jurul vârstei de 40 de ani, lentilele ochilor încep să devină tulburi, o afecțiune cunoscută sub numele de cataractă. La multe persoane, cataracta devine în cele din urmă atât de densă încât vederea lor devine neclară sau distorsionată. Până la vârsta de 80 de ani, mai mult de jumătate dintre americani vor fi dezvoltat o cataractă sau vor fi suferit o operație de cataractă.

Această operație – o procedură rapidă și sigură care presupune înlocuirea cristalinului încețoșat cu unul transparent din plastic – oferă un remediu foarte eficient. Dar, cu excepția cazului în care medicul oftalmolog vă sfătuiește altfel, este posibil să nu fie nevoie să vă operați imediat.

“Cele mai multe cataracte progresează foarte încet și pot fi observate în siguranță până când simțiți că aveți nevoie de o vedere mai bună – de exemplu, dacă aveți dificultăți în a citi sau a vedea semnele de circulație”, spune Dr. Laura Fine, specialist în cataractă și instructor clinic în oftalmologie la Harvard Medical School. Unul dintre cele mai frecvente simptome timpurii ale cataractei este vederea deficitară pe timp de noapte, în special pe ploaie sau la volan. Oamenii se plâng adesea că văd strălucirea stelelor de la faruri atunci când conduc noaptea, adaugă ea.

Sfaturi pentru a face față cataractei timpurii sau moderate

În stadiile incipiente ale formării cataractei, este posibil să observați o ușoară scădere a vederii, dar nu atât de mult încât să vă afecteze activitățile de zi cu zi. În unele cazuri, cristalinul se îngroașă pur și simplu, provocând miopie, în loc să devină opac. Atunci când acesta este cazul, următoarele sfaturi vă pot ajuta.

Mergeți la medicul oftalmolog pentru o nouă rețetă de ochelari sau de lentile de contact.
Puneți becuri mai luminoase în lămpile din casă, în special în cele pe care le folosiți pentru a citi sau pentru a face alte lucrări de aproape.
Reduceți strălucirea prin poziționarea luminilor direct în spate, îndreptate asupra sarcinii (cum ar fi asupra cărții pe care o citiți).
Folosiți lentile de mărire pentru a citi sau a lucra.
Așezați culori contrastante – cum ar fi o pătură întunecată pe un scaun deschis – în jurul casei pentru a vă ajuta să vedeți mai bine.
Aceste măsuri îi ajută pe mulți oameni să amâne în siguranță operația de cataractă timp de ani de zile. Unii ajung să nu aibă niciodată nevoie de operație. Dar persoanele care se bazează pe ochii lor pentru lucrări detaliate, cum ar fi arhitecții, dentiștii și bijutierii, pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală mai devreme decât alții.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend