Nu, vaccinul făcut de altă persoană nu îți poate perturba ciclul menstrual


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În ultimele săptămâni, persoanele care se opun vaccinărilor anti-Covid au răspândit o afirmație care nu este doar falsă, ci sfidează regulile biologiei: faptul că a se afla lângă cineva care a fost vaccinat poate perturba ciclul menstrual al unei femei sau poate provoca un avort spontan.

Ideea a fost promovată pe multe conturi de socializare, ei susținând că vaccinații pot “împrăștia materie din vaccin” celor din jur, similar ideii de fumat pasiv, ba mai mult, o școală din Florida a interzis angajaților vaccinați să interacționeze cu elevii, deoarece, spuneau ei, au avut 3 femei ale căror cicluri menstruale au fost afectate după ce au petrecut timp cu cei vaccinați.

În realitate, este imposibil să experimentați orice efecte din apropierea unei persoane vaccinate, deoarece niciunul dintre ingredientele vaccinului nu este capabil să părăsească corpul în care a fost injectat. Transferul elementelor din vaccin de la o persoană la alta este, din punct de vedere biologic, imposibil.

Vaccinul în sine este bazat pe o proteină similară celei de pe suprafața coronavirusului, care doar îți învață sistemul imunitar să lupte, atunci când întâlnește același tip de antigen. Nu se comportă nicidecum ca un virus per se.

„ARNm este preluat de celulele musculare din apropierea locului de injectare, celulele îl folosesc pentru a produce acea proteină, sistemul imunitar află despre proteina spike și scapă de aceste celule. Nu este ceva care circulă ” afirmă un epidemiolog de la John Hopkins Hospital, Jennifer Nuzzo. „ De asemenea, nu este ceva care rămâne în jur. ARN-ul Messenger este extrem de fragil, motiv pentru care nu am avut niciodată un vaccin pe bază de ARNm: oamenii de știință au trebuit mult timp să afle cum să-l păstreze intact chiar și pentru scurta perioadă necesară pentru a-și furniza instrucțiunile. Se dezintegrează în câteva zile de la vaccinare.”

Acest lucru ne aduce în fața rapoartelor despre femei care au cicluri menstruale anormale după ce au stat împreună cu persoane vaccinate. Din moment ce vaccinul unei persoane nu poate afecta pe nimeni altcineva, este imposibil ca aceste două evenimente să fie conectate. Multe lucruri, cum ar fi stresul și infecțiile, pot perturba ciclurile menstruale. Afirmațiile făcute sunt doar „o conspirație care a fost creată pentru a slăbi încrederea într-o serie de vaccinuri care au fost demonstrate în studiile clinice că sunt sigure și eficiente”,  „Astfel de conspirații și narațiuni false sunt periculoase și nu au nimic de-a face cu știința.”

„Este ca și cum ai spune- doar pentru că m-am vaccinat astăzi, vom avea lună plină în seara asta.”

Sursa

 

 

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend