Nu vreau să citesc așa ceva

Nu vreau să citesc așa ceva

De fiecare dată când am o postare sau un articol despre cancer, observ comentarii în care oamenii zic pe mine nu mă interesează să citesc despre așa ceva. Eu insist, pentru că avem nevoie de o înțelegere mai bună a acestui domeniu, iar dacă tindem să credem că dacă nu interacționăm cu termenul sau cu poveștile triste din domeniu căpătăm o protecție specială, greșim profund. Suntem, din păcate, cu toții potențiali pacienți cu cancer la un moment dat. Și avem nevoie de empatie, un sistem medical mai bun, o informare corectă, deschidere din partea celorlalți. Așa funcționăm bine ca entități distincte și mai ales ca societate.

Cred că sunt peste două sute de materiale despre cancer aici, pe site. Deosebit de utile, cu mecanisme explicate, screening, tratamente, toate aranjate cât mai simplu, de multe ori în liste, pentru a fi ușor de parcurs. Avem nevoie de ele, pentru că ne lovim, pe măsură ce înaintăm în vârstă, de această problemă complexă. O vedem prin familie și, repet, o putem vedea oricând și la noi. Nu e totul negru aici, pentru că medicina a avansat suficient și multe neoplazii sunt curabile dacă sunt descoperite la timp. De aceea este atât de important să îmbrățișăm informația din timp, pentru a nu orbecăi ulterior.

Am scris despre stigmatul din domeniu și am speranța că ne schimbăm încet în bine, că devenim mai înțelegători și mai empatici. Avem, slavă cerului, suficiente materiale oferite de specialiști, în miriada de fake news, tratamente minune, falși vindecători. Trebuie să cernem cu prudență adevărul științific de falsul ispititor, pentru că aici se poate da și lupta dintre viață și moarte.

Nu rata OFERTA ZILEI

LIMITAT Pachet 10 cărți esențiale + CADOU

Avem și o inițiativă are utilă, venită din partea platformei Onco-Plan. Un podcast denumit sugestiv Gânduri și Emoții, în care dr. Florina Pop explică și oferă suport psihologic pentru cei aflați în încercări dificile.

Găsiți podcastul aici

V.

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 83 pachete rămase

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Ultimele 30 rămase!

CADOU: masterclass online de sănătate