O femeie de 90 de ani a murit infectată cu 2 variante ale COVID


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Este posibil să te îmbolnăvești de două variante de Covid în același timp, avertizează experții după ce au observat o dublă infecție la o femeie în vârstă de 90 de ani care s-a îmbolnăvit de tipurile Alpha și Beta identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud.

Femeia, care a murit în martie 2021 în Belgia, nu fusese vaccinată.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Medicii ei suspectează că a contractat infecțiile de la două persoane diferite.

Ei cred că este primul caz documentat de acest gen și, deși rare, se întâmplă infecții duble similare.

Cazul ei este discutat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase din acest an.

În ianuarie 2021, oamenii de știință din Brazilia au raportat că două persoane au fost infectate simultan cu două tipuri de coronavirus, unul dintre ele o variantă îngrijorătoare numită Gamma.

Cercetătorii din Portugalia, între timp, au tratat recent un tânăr de 17 ani care părea să fi contractat un al doilea tip de Covid în timp ce încă se recupera de la o altă infecție cu Covid, preexistentă.

Băiatul de 90 de ani, care a fost infectat cu cele două “variante îngrijorătoare” – cele mai îngrijorătoare versiuni noi ale coronavirusului pe care experții le urmăresc – fusese internat în spital după ce a suferit unele căderi, dar ulterior a prezentat o agravare a simptomelor respiratorii.

Testele de laborator efectuate pe probe prelevate în momentul internării au arătat că avea Covid-19, cauzat de două versiuni mutante diferite ale virusului pandemic, simultan – Alpha și Beta.

Cercetătorul principal, Dr. Anne Vankeerberghen, de la spitalul OLV din Aalst, Belgia, a declarat: “Ambele variante circulau în Belgia la momentul respectiv, așa că este probabil ca doamna să fi fost coinfectată cu virusuri diferite de la două persoane diferite. Din păcate, nu știm cum a fost infectată.

“Era o doamnă care locuia singură, dar avea o mulțime de ajutoare care veneau să aibă grijă de ea.

“Este greu de spus dacă coinfectarea celor două variante îngrijorătoare a jucat un rol în deteriorarea rapidă a pacientei.”

Virusurile evoluează în mod constant prin mutații pe măsură ce se replică. Acest lucru creează noi versiuni sau variante.

Covidul a suferit unele modificări importante care îi pot oferi un avantaj – de exemplu, prin creșterea capacității sale de replicare sau prin faptul că se eschivează de la o parte din imunitatea noastră existentă în urma unei infecții sau vaccinări anterioare.

În prezent, în Marea Britanie, varianta Delta este cea care se răspândește cel mai mult.

Experții sunt încrezători că vaccinurile existente oferă o bună protecție împotriva acesteia.

Oamenii de știință proiectează noi vaccinuri Covid care vor fi și mai potrivite pentru noile variante și care ar putea fi folosite ca vaccinuri de rapel.

Profesorul Lawrence Young, expert în virologie la Universitatea din Warwick, a declarat: “Detectarea a două variante dominante îngrijorătoare la o singură persoană nu este o surpriză – acestea ar fi putut fi transmise de o singură persoană infectată sau prin contactul cu mai multe persoane infectate.”

El a spus că sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă astfel de infecții compromit în vreun fel eficacitatea vaccinării sau dacă fac ca cazul Covid-19 să fie mai grav.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend