O oră de somn în plus ar putea să-ți taie 1 cm din talie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oamenii de știință adaugă greutate la teoria conform căreia somnul și circumferința taliei sunt legate.

Un somn bun ar putea avea un impact mai mare decât starea de spirit din ziua următoare: acesta este legat și de talia dumneavoastră, indiferent de regimul alimentar, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea din Leeds.

O echipă condusă de Dr. Laura Hardie a investigat dacă există o legătură între durata somnului, dietă, circumferința taliei și alți indicatori de sănătate, cum ar fi nivelul colesterolului.

Studiind peste 1.600 de persoane, au descoperit că cei care dorm bine aveau indicatori mai buni de sănătate, erau mai slabi și aveau talia mai mică, în ciuda faptului că, spre marea lor surpriză, nu există nicio asociere între durata somnului și dietă.

Inițial, Hardie și colegii săi și-au propus să testeze ipoteză conform căreia o dietă proastă se află în spatele legăturii bine-cunoscute dintre durata somnului și obezitate.

Nişte voluntari au fost rugaţi să își raporteze obiceiurile de somn și să facă un jurnal alimentar timp de 3-4 zile, iar apoi li s-a testat nivelul de sănătate.

Folosind acest set de date, oamenii de știință au efectuat apoi analize statistice complicate pentru a căuta corelații între diferiți parametri, cum ar fi durata somnului și dimensiunea taliei.

Ei au descoperit că persoanele care dorm, în medie, aproximativ 6 ore au o talie cu 4 cm mai mare decât cele care dorm aproximativ 8 ore jumătate.

Atunci când și-au ajustat algoritmul pentru a lua în considerare variabilele cunoscute ca influențând nivelul greutății și circumferința taliei, cum ar fi vârsta, sexul și statutul socio-economic, au constatat că fiecare oră de somn pierdută reprezintă în medie 0,9 cm în plus în jurul mijlocului.

Aceste constatări sunt în concordanță cu alte studii care stabilesc o legătură între obezitate și somnul slab.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend