O proteină naturală ar putea împiedica alergiile și bolile autoimune


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru cei dintre noi afectați de sisteme imunitare hipersensibile sau hiperactive, e ca și cum ai lupta constant cu propriul tău corp.

De la alergii neîncetate la anafilaxie, care pune viața în pericol, precum și la boli autoimune debilitante, sistemul imun, care ar trebui să ne protejeze, poate deveni de-a dreptul o problemă atunci când nu funcționează corect. Acum, s-ar putea să fim mai aproape de soluționarea acestor probleme într-un mod complet nou.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Folosind șoareci transgenici și culturi de celule prelevate din amigdalele umane, cercetătorii au găsit acum dovezi ale modului în care corpul nostru s-ar putea apăra împotriva erorilor apărute, care duc la afecțiuni precum astmul, alergiile alimentare și lupusul. Au găsit o proteină numită neuritină, produsă de celulele imune, care acționează ca un fel de antihistaminic încorporat „Există peste 80 de boli autoimune, în multe dintre ele găsim anticorpi care se leagă de propriile țesuturi și le atacă, în loc să vizeze agenții patogenivirusuri și bacterii”, a explicat imunologa Paula Gonzalez-Figueroa de la Universitatea Națională Australiană (ANU). Am descoperit că neuritina suprimă formarea celulelor plasmatice care produc anticorpi nocivi”.

Știm de ceva vreme că celulele T reglatoare ale sistemului imunitar suprimă auto-anticorpii și imunoglobulina E (IgE) – anticorpii care instigă eliberarea histaminei ca răspuns la alergii – dar nu și modul în care o fac.  Au descoperit o clasă specială de celule numite T regulatoare foliculare (sau Tfr) ce produc neuritina, care reduce cantitatea de IgE (aceasta este acțiunea sa antihistaminică) și suprimă alte procese care trimit celulele plasmatice să producă auto-anticorpi (prin urmare, anulează răspunsurile noastre autoimune).

  Șoarecii fără capacitatea de a produce neuritină au șanse crescute de a muri de anafilaxie atunci când sunt injectați cu albumina dintr-un ou. Acești șoareci, crescuți genetic pentru a nu avea celule Tfr producătoare de neuritină, au dobândit de la începutul vieții o populație de celule plasmatice defecte, care au produs autoantigene.

În timp ce neuritina a fost studiată în sistemele nervoase umane de ceva timp, modul exact în care acționează asupra celulelor nu a fost clar. Pentru a afla, celulele albe din sânge și amigdalele umane au fost analizate în prezența proteinei, dezvăluind indicii asupra acțiunii interne. Rezultatele ar putea conduce la o mai bună înțelegere a modului în care am putea utiliza neuritina în viitor pentru a trata afecțiunile imune. „Acest lucru ar putea fi mai mult decât un medicament nou – ar putea fi o abordare complet nouă pentru tratarea alergiilor și a bolilor autoimune”, a spus Vinuesa.

“Dacă această abordare ar avea succes, nu ar fi nevoie să distrugem celulele imune importante și nici să suprimăm întregul sistem imunitar; în schimb, ar trebui să folosim doar proteinele pe care corpul nostru le creează pentru a asigura toleranța imună.”

Dacă au dreptate și neuritina se dovedește sigură, poate într-o z, un număr tot mai mare de persoane care se confruntă cu alergii și boli autoimune vor înceta lupta împotriva propriului organism.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend