Oamenii emană radiații?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Da, oamenii emit radiații. Oamenii emit în principal radiații infraroșii, care sunt radiații electromagnetice cu o frecvență mai mică decât lumina vizibilă. Acest efect nu este unic pentru oameni. Toate obiectele cu o temperatură diferită de zero emit radiații termice. Și deoarece o temperatură de zero absolut este fizic imposibilă, toate obiectele emit radiații termice. Trebuie să fim atenți aici. Radiația termică nu este exact același lucru cu radiația infraroșie. “Radiația termică” reprezintă toate undele electromagnetice emise de un obiect din cauza temperaturii sale și include undele radio, undele infraroșii și chiar lumina vizibilă. Undele infraroșii reprezintă doar o parte a radiației termice. Cele două au tendința de a fi confundate deoarece cea mai mare parte a radiației termice este radiație infraroșie pentru temperaturile care sunt confortabile pentru oameni. Pe măsură ce un obiect se încălzește, vârful radiației sale termice se deplasează către frecvențe mai înalte. Soarele este suficient de fierbinte pentru ca cea mai mare parte a radiației sale termice să fie emisă sub formă de lumină vizibilă și unde în infraroșu apropiat.

Radiația termică doar transportă căldură și indică temperatura sursei sale. Persoane diferite, în momente diferite, emit cantități diferite de radiații. Dar aceste diferențe indică doar cine este mai cald, și nu cine este mai gras, mai înalt, mai trist sau mai sfânt. Imaginile termice ale unei persoane captate cu ajutorul unei camere cu infraroșu indică doar temperatura pielii persoanei respective și nu pot fi folosite pentru a diagnostica bolile care se petrec sub piele. Hainele tind să blocheze radiațiile infraroșii, astfel că un om fără cămașă emite mai multe radiații decât atunci când este îmbrăcat. Oricine a umblat cu o cameră cu infraroșu poate atesta acest fapt.

Radiația infraroșie este neionizantă și, prin urmare, nu vă poate da cancer. Este un lucru bun, pentru că pietrele, copacii, scaunele, mesele și pereții din jurul nostru ne inundă în mod constant cu un baraj de radiații infraroșii. În cea mai mare parte, oamenii nu emit alte forme de radiații în afară de radiațiile termice. Oamenii mănâncă adesea urme de minerale radioactive care apar în mod natural și, prin urmare, emit cantități infime de alte tipuri de radiații. De exemplu, nucile de Brazilia și bananele conțin cantități mai mari de elemente radioactive. Dar cantitățile sunt prea mici pentru a fi observabile sau pentru a avea un efect asupra sănătății lor. Dacă unei persoane i se face o scanare medicală care necesită consumul de contrast radioactiv, aceasta va emite mai multe radiații decât în mod normal timp de câteva ore, până când contrastul se dezintegrează, dar cantitățile sunt încă prea mici pentru a avea un efect asupra vieții de zi cu zi și a sănătății.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend