Oare Covid va deveni o boală comună a copilăriei în viitor?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Până de curând, COVID-19 a afectat în primul rând adulții în comparație cu copiii. Dar noi cercetări sugerează că, pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 devine endemic în întreaga lume, COVID-19 ar putea deveni la fel de răspândit ca răceala obișnuită și ar afecta în principal copiii care nu ar fi fost încă vaccinați sau expuși la virus. În timp ce acest lucru pare înspăimântător, cercetătorii clarifică faptul că cei mici sunt mult mai puțin susceptibili de a avea simptome severe legate de COVID-19. Ca urmare, efectele generale ale bolii vor fi diminuate.

Studiul a fost publicat în revista Science Advances în această lună. Cercetătorii din Statele Unite și Norvegia au dezvoltat un model matematic pentru a analiza modul în care cazurile COVID-19 ar putea afecta diferite grupe de vârstă în viitor. Folosind modelul lor, au studiat demografia, amestecul social și durata imunității de blocare a infecțiilor și de reducere a bolii pentru a analiza potențialele scenarii viitoare pentru vârstă și mortalitate pentru COVID-19.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Această modelare predictivă „poate fi foarte utilă pentru cei din guvern și sănătatea publică care sunt responsabili pentru identificarea impactului viitor al SARS CoV-2 și a resurselor care vor fi necesare pentru a-l gestiona”, a spus dr. Michael Grosso, director medical și șef de secție, pediatrie, Spitalul Huntington din Northwell Health. „Concluzia acestor cercetători a fost că COVID-19 va face ceea ce au făcut alte virusuri respiratorii epidemice în trecut, adică trecerea la o infecție sezonieră de rutină și implicarea copiilor mai mult decât alte grupe de vârstă”, a spus Grosso.

Ce ar putea însemna acest lucru pentru viitorul COVID-19?

Cercetătorii s-au bazat pe studii și experiență anterioare cu coronavirusuri și modele similare în multe țări și grupuri de vârstă diferite, ceea ce le-a permis cercetătorilor să prezică cum ar putea arăta COVID-19 într-un an, 10 și 20 de ani. Dacă predicțiile modelului sunt corecte, majoritatea adulților în viitor vor fi deja imuni din cauza vaccinărilor sau expunerii.

Dar acest studiu analizează ce se va întâmpla în viitor. În acest moment boala are încă un impact atât asupra adulților, cât și asupra copiilor cu consecințe grave. Statele Unite au aproximativ 48 de milioane de copii cu vârsta sub 12 ani, care sunt prea mici pentru a fi vaccinați. În prezent, copiii reprezintă 2,4% din cazurile de spitalizare COVID-19 din țară, dar acest număr continuă să crească. Potrivit Reuters, 1.900 de copii sunt spitalizați cu COVID-19 începând de sâmbătă, 14 august.

O predicție științifică

Nimeni nu poate prezice viitorul și nu există un model de predicție care să fie corect. Experții spun că studiul este interesant, dar că vaccinarea și distanțarea socială sunt esențiale pentru a rămâne sănătos în această perioadî. „Este prea devreme pentru a spune dacă natura ciclică a acestui virus se va translata la copii”, a spus dr. Eric Cioe-Peña, directorul sănătății globale la Northwell Health.

„Există multe dovezi că cei tineri sunt mult mai puțin afectați de infecția COVID, cel puțin cu varianta alfa. Este un pic deplasat să spunem că va trece la o boală din copilărie. Teoretic este posibil, dar cred că este îndepărtat “. Grosso a spus că acesta este un model matematic și că niciun model nu este perfect. „Va trebui probabil să ne pregătim pentru o serie de posibilități, în funcție de comportamentul viitor al virusului și al oamenilor”, a spus Grosso. „După cum ne-a arătat pandemia, atât oamenii, cât și virusurile sunt cât se poate de imprevizibili. Timpul și mai multe date ne vor spune. ”

Vaccinarea este în continuare cea mai importantă și eficientă linie de apărare

În prezent, sunt în curs studii pentru a vedea dacă copiii sub 12 ani beneficiază de vaccinări COVID-19. FDA poate acorda o autorizație de utilizare de urgență pentru copiii mici în această toamnă, dacă dovezile constată că este eficientă. „FDA este într-adevăr în căutarea unor efecte secundare extrem de rare pentru a se asigura că atunci când spun că este aprobată, chiar le vor comunica”, a spus Cioe-Peña.

„Cred că suntem prea precauți. Delta prezintă un risc real pentru copii. Raportul Risc / beneficiu al vaccinului este că beneficiul depășește orice risc. ” Începând cu 15 august, aproape 51% dintre americani au fost vaccinați, dar experții spun că încă nu este suficient. Și acum, în timp ce Statele Unite vorbesc despre începerea unui al treilea rapel de vaccin pentru imunocompromiși, este important să rețineți că cel mai bun mod de a păstra în siguranță pe toată lumea este ca mai mulți oameni să se vaccineze. Pentru că, în timp ce modelul cercetătorilor face predicții pentru viitor, asta nu schimbă crizele actuale pe care le trăim încă. „Vaccinul este încă foarte eficient împotriva prevenirii spitalizării și decesului”, a spus Cioe-Peña. „Vreau doar ca oamenii să fie precauți. Trebuie să folosim resursele de vaccin pe scară largă și acest lucru va împiedica acest lucru să devină o boală din copilărie. ”

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend