Oboseală suprarenală: care sunt cauzele?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oboseala suprarenală nu este un diagnostic medical acceptat. Este un termen laic aplicat unei colecții de simptome nespecifice, cum ar fi dureri de corp, oboseală, nervozitate, tulburări de somn și probleme digestive.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Glandele tale suprarenale produc o varietate de hormoni care sunt esențiali pentru viață. Termenul medical “insuficiență suprarenală” se referă la producția inadecvată a unuia sau mai multor dintre acești hormoni ca urmare a unei boli de bază sau a unei intervenții chirurgicale.

Semnele și simptomele insuficienței suprarenale pot include:

  • Oboseală
  • Dureri de corp
  • Pierdere în greutate inexplicabilă
  • Tensiune arterială scăzută
  • Amețeală
  • Pierderea părului de pe corp
  • Decolorarea pielii (hiperpigmentare)

Insuficiența suprarenală poate fi diagnosticată prin analize de sânge și teste speciale de stimulare care arată niveluri inadecvate de hormoni suprarenali.

Susținătorii diagnosticului de oboseală suprarenală susțin că aceasta este o formă ușoară de insuficiență suprarenală cauzată de stresul cronic. Teoria nedovedită din spatele oboselii suprarenale este că glandele suprarenale nu pot ține pasul cu cerințele unei stări de excitație perpetuă de tip “luptă sau fugi”. Testele de sânge existente, conform acestei teorii, nu sunt suficient de sensibile pentru a detecta un declin atât de mic al funcției suprarenale – dar corpul este.

Este frustrant să ai simptome persistente pe care medicul tău nu le poate explica cu ușurință. Dar acceptarea unui diagnostic nerecunoscut din punct de vedere medical de la un practician necalificat poate lăsa cauza reală – cum ar fi depresia sau fibromialgia – nediagnosticată, în timp ce aceasta continuă să-și ia tributul.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend