Dacă ai diabet, vizitele regulate la oftalmolog pentru examene oftalmologice sunt importante pentru a evita problemele oculare. Glicemia ridicată crește riscul apariției problemelor oculare. De fapt, diabetul este principala cauză de orbire la adulții cu vârsta cuprinsă între 20 și 74 de ani.

Dacă ai probleme cu ochii și diabet, nu cumpăra o pereche nouă de ochelari de îndată ce observi că ai vederea încețoșată. Ar putea fi doar o problemă temporară a ochilor care se dezvoltă rapid cu diabetul și este cauzată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Creșterea zahărului din sânge determină umflarea cristalinului, ceea ce va modifica capacitatea de a vedea. Pentru a corecta acest tip de problemă oculară, trebuie să îţi readuci glicemia în intervalul țintă (90-130 miligrame pe decilitru sau mg / dL înainte de mese și mai puțin de 180 mg / dL una până la două ore după masă). Poate dura până la trei luni după ce zahărul din sânge este bine controlat pentru ca vederea ta să revină pe deplin la normal.

Viziunea încețoșată poate fi, de asemenea, un simptom al unei probleme oculare mai grave legată de diabet. Cele trei probleme oculare majore pe care le pot dezvolta și care ar trebui să fie conștiente de persoanele cu diabet sunt cataractă, glaucomul și retinopatia.

Simptomele bolii diabetice oculare


Boala diabetică a ochilor apare din cauza deteriorării vaselor mici de sânge din retină. Afecţiunea este denumită și retinopatie diabetică.

Semnele și simptomele bolii oculare diabetice includ modificări ale vederii, cum ar fi

  • forme care par să plutească în câmpul vizual
  • vedere neclară
  • zone întunecate ale vederii
  • reducerea acuității vizuale sau orbire în cazurile severe
  • vedere distorsionată
  • vedere afectată a culorilor
  • pete în câmpul vizual

În unele cazuri, pot fi prezente dureri oculare sau roșeață.

Citeşte în articolele următoare despre complicaţiile oculare ale diabetului: cataractă, glaucomul şi retinopatia diabetică.

Dacă tot ești aici...


Îți mulțumesc că citești articolele și sper că ai ce învăța din ele. Pentru a construi împreună o comunitate mare, empatică și sănătoasă, te rog să distribui materialele (mai jos sunt butoanele de SHARE).

Până pe 15 septembrie, dacă intri în comunitate, participa automat la o tragere la sorți, premiul fiind un pachet format din telefon Samsung Galaxy S21+ și ceas Samsung Watch3, în valoare totală de 8000 lei.

Doar dacă vrei să susții munca mea aici și să continuăm misiunea de a aduce informații de calitate, să știi că nu cer donații și nu pun publicitate pe site, dar îți recomand să arunci un ochi în SHOP și poate iei ceva de acolo. Am scris 7 cărți pentru adulți și 4 pentru copii, iar ele sunt grupate în niște pachete foarte atractive. Sprijini puțin proiectul, dar mai important este că te bucuri de cărți și ai ce învăța din ele.Mulțumesc tuturor pentru susținere!

Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

CONCURS!

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit. În plus poți câștiga un pachet format din telefon Galaxy S21+ și Watch3 de la Samsung!

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.