OMS susține că vaccinul protejează împotriva tuturor tulpinilor de Covid existente


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vaccinurile COVID-19 autorizate pentru utilizare în Statele Unite și Europa oferă protecție împotriva tuturor celor patru variante  de coronavirus cunoscute, spune un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății. „Toate variantele de virus COVID-19 care au apărut până acum răspund la vaccinurile aprobate disponibile”, a declarat joi directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

Kluge a spus că varianta Indiană B.1.617, care ucide acum mii de oameni zilnic în India, unde a fost detectată pentru prima dată, este de o preocupare specială. Această variantă s-a răspândit în toate cele șase regiuni ale OMS și a fost detectată în 26 din cele 53 de națiuni din regiunea europeană a OMS. Majoritatea cazurilor sunt legate de călătoriile internaționale, a spus el.

“Este capabil să se răspândească rapid și să înlocuiască varianta B.1.1.7, care a devenit descendența dominantă în Europa”, a spus el. Kluge a subliniat că, deși mulți oameni nu au fost încă vaccinați, toate variantele pot fi controlate prin măsuri de sănătate publică și siguranță, cum ar fi măștile și distanțarea socială.

Pentru moment, putem spune că toate cele patru variante răspund la vaccinurile puse la dispoziție, începând de astăzi”, a spus el. “Dar cel mai bun mod de a contracara răspândirea este de a accelera campania de vaccinare.”

Celelalte variante sunt cele detectate pentru prima dată în Brazilia (P.1) și Africa de Sud (B.1.351). Luge a declarat că programul de vaccinare a redus considerabil răspândirea COVID în regiunea europeană a OMS, numărul de cazuri scăzând cu 60% într-o lună. Dar el a avertizat să nu lăsăm garda jos. „Acest progres este fragil. Am mai fost aici. Să nu facem aceleași greșeli care au fost făcute de data aceasta anul trecut, care au dus la reapariția COVID-19 ”, a spus el.

Luge a spus că națiunile ar trebui să „elimine sau să reconsidere” călătoriile internaționale. Dar Uniunea Europeană și Regatul Unit au relaxat recent măsurile pentru călătoriile internaționale. „Vaccinurile pot fi lumina de la capătul tunelului, dar nu trebuie să fim orbiți de acea lumină”, a spus el.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend