Orice expunere la soare dăunează pielii? Autobronzantul protejează împotriva UV?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Orice expunere la soare dăunează pielii

„Toată expunerea la soare provoacă un anumit grad de fotodeteriorare”, a explicat prof. Williams, „dar o anumită expunere la soare este esențială pentru stimularea sintezei vitaminei D”, în special pentru persoanele din regiunile aflate mai departe de ecuator și pentru cei cu pielea mai închisă la culoare, care primesc un soare mai scăzut.

În mod similar, dr. Philips a declarat pentru MNT că „Soarele este o sursă majoră de vitamina D, care este importantă pentru sănătatea oaselor și poate juca un rol în sistemul imunitar. Știm, de asemenea, că expunerea la razele UV de la soare are proprietăți antiinflamatorii care pot fi benefice în unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema și pruritul. ” Totuși, el a explicat, de asemenea, că „aceste beneficii trebuie contrabalansate cu riscul de cancer de piele, despre care știm că la populațiile albe este direct legat de expunerea la UV”. El recomandă utilizarea de protecție solară cu factor ridicat, purtarea de îmbrăcăminte adecvată și situarea la umbră între orele 11:00 și 15:00, în zilele însorite.

Ca cineva care se concentrează pe chirurgia cancerului de piele, Dr. Goldstein a adoptat o linie mai fermă: „Există o epidemie de cancer de piele cu cel puțin cinci milioane de noi tipuri de cancer tratate în fiecare an în SUA. Majoritatea acestor tipuri de cancer se datorează expunerii la soare”. Deși vitamina D este esențială, ea a explicat că o putem obține și din alimente și suplimente, „1 din 5 americani va face cancer de piele, iar melanomul va fi cel mai frecvent cancer la bărbați și doar al doilea după cancerul de sân la femei până în 2040. ”

Un spray pentru bronz protejează împotriva razelor UV

Un spray autobronzant nu va proteja împotriva daunelor provocate de soare, cu excepția cazului în care conține aditivi de protecție UV. „Pur și simplu pulverizarea culorii pe piele nu protejează împotriva razelor UV”, a spus prof. Williams. Dr. Phillips reiterează mesajul: „Nu oferă nicio protecție împotriva radiațiilor UV și nu ar trebui folosite ca alternativă la protecția solară”.

Vitamina E ajută la reducerea cicatricilor

De-a lungul anilor, mulți oameni de știință au investigat dacă vitamina E reduce aspectul cicatricilor, dar experții noștri au fost unanimi în răspunsurile lor. Până în prezent, spune profesorul Williams, dovezile sunt „neconvingătoare”. Dr. Goldstein a fost de acord că „datele actuale nu acceptă utilizarea vitaminei E pentru a scăpa de cicatrici”. Dr. Phillips face un pas mai departe, scriind că „în unele cazuri, poate fi dăunător”. Cu toate acestea, ca o abordare alternativă, el ne-a spus că „produsele cu silicon gel au fost demonstrate în mod constant pentru a preveni creșterea excesivă a cicatricilor/ vergeturilor și pentru a îmbunătăți aspectul celor mature”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend