Paracetamolul ajută la gestionarea durerii cauzate de amigdalectomie (tonsilectomie) la copii la costuri mai mici


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Furnizarea copiilor de paracetamol oral în loc de paracetamol intravenos (IV) pentru a ajuta la gestionarea durerii cauzate de amigdalectomie îmbunătățește îngrijirea la costuri mai mici, potrivit unei cercetări prezentate la reuniunea anuală ANESTHESIOLOGY® 2021.

Amigdalectomia este una dintre cele mai dureroase intervenții chirurgicale. Furnizarea unei doze consistente și fiabile de paracetamol pe cale orală începe mai devreme calea de gestionare a durerii pentru acești copii, despre care știm că se vor trezi cu dureri severe.”

Melissa Brooks Peterson MD, autor principal al studiului și profesor asociat, Anesteziologie, Spitalul de Copii din Colorado

Melissa Brooks Peterson este, de asemenea, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universității din Colorado, Aurora.

Amigdalectomia -; sau îndepărtarea amigdalelor, uneori împreună cu adenoidele -; este una dintre cele mai frecvente proceduri la copii, cu peste 500.000 de intervenții efectuate în fiecare an. Copiii pot face amigdalectomii din cauza infecțiilor recurente ale amigdalelor sau pentru că se confruntă cu modele de respirație anormale în timpul somnului, care în unele cazuri pot fi periculoase.

Paracetamolul este primul pas în gestionarea durerii pentru amigdalectomii cu sau fără adenoidectomie la Children’s Hospital Colorado. Înainte de acest studiu, unii copii primeau paracetamol pe cale orală înainte de procedură, iar alții îl primeau prin perfuzie în timpul procedurii. Odată ce noul protocol condus de medicul anestezist a fost pus în aplicare, toți copiii au început să primească paracetamol oral cu 30 de minute până la o oră înainte de procedură, pentru a se asigura că medicamentul atingea nivelul maxim al nivelului sanguin atunci când se trezeau după operație.

Deoarece amigdalectomia este atât de dureroasă, medicii anesteziști de la Spitalul de Copii din Colorado folosesc o abordare multimodală a gestionării durerii, ceea ce înseamnă că folosesc o varietate de medicamente pe tot parcursul procesului pentru a trata durerea în mai multe moduri, reducând astfel nevoia generală de opioide după operație. Pe lângă paracetamolul administrat înainte de operație, abordarea multimodală include administrarea copiilor a unei doze mari de steroizi și a unui medicament opioid în timpul operației. După procedură, aceștia primesc o doză de medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) -; de obicei ibuprofen. În spital și odată ajunși acasă, copiii primesc doze alternante de AINS și paracetamol, ceea ce asigură, de obicei, un management eficient al durerii. Copiilor li se administrează opioide doar dacă au dureri de ruptură.

Cercetătorii au efectuat, de asemenea, un sondaj în rândul asistentelor și al altor membri ai personalului înainte și după ce protocolul a fost adoptat. Personalul a raportat că era mult mai mulțumit de noul protocol, inclusiv de îngrijirea acordată copiilor și de rolul lor în furnizarea acesteia.

“Asistentele consideră că gestionarea copiilor în sala de recuperare după amigdalectomii poate fi o provocare, deoarece copiii intră bine în procedură și pot ieși din operație cu dureri extreme”, a declarat Dr. Brooks Peterson. “În cadrul noului protocol, asistentele medicale perioperatorii controlează dozarea paracetamolului. Obținerea medicamentelor la pacient într-un mod mai fiabil reduce variabilitatea, îmbunătățește îngrijirea pacienților noștri și ajută asistentele să îndeplinească un rol important în controlul durerii.”

În plus, deoarece paracetamolul intravenos este mai scump, trecerea de la paracetamolul intravenos la paracetamolul oral economisește mai mult de 27 de dolari per pacient, ceea ce înseamnă o economie anuală de peste 50.000 de dolari la Children’s Hospital Colorado.

Dr. Brooks Peterson remarcă faptul că noul protocol este un exemplu al modului în care medicii anesteziști conduc echipa multidisciplinară -; incluzând asistente medicale perioperatorii, chirurgi și asistente medicale anesteziste -; pentru a concepe noi căi de control al durerii care să economisească opioidele și să îmbunătățească îngrijirea pacienților la costuri mai mici. Noul proces standardizează îngrijirea, ceea ce poate contribui, de asemenea, la reducerea erorilor medicale, a spus ea.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend