Penicilina – puţină istorie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În general, oamenii atribuie descoperirea penicilinelor lui Alexander Fleming. Se povestește că, într-o zi din septembrie 1928, acesta s-a întors în laboratorul său și a găsit o farfurie Petri care conținea bacterii Staphylococcus fără capac.

Recipientul fusese contaminat cu un mucegai albastru-verzui numit Penicillium notatum. Fleming a observat că în jurul mucegaiului exista un inel clar în care bacteria nu se putea dezvolta.

Descoperind acest mucegai și recunoscând utilizarea sa, Fleming a pus în mișcare rotițele pentru a crea unul dintre cele mai utile medicamente din istoria medicinei.

În martie 1942, Anne Miller a devenit primul civil care a primit cu succes un tratament cu penicilină. Ea a evitat cu greu moartea în urma unei infecții severe după un avort spontan.

Deși Fleming a descoperit, din punct de vedere tehnic, primul antibiotic, oamenii de știință au trebuit să depună multă muncă înainte ca penicilinele să devină disponibile pentru uz general.

Oamenii de știință cu un laborator superior și cu o înțelegere mai profundă a chimiei decât Fleming au efectuat cea mai mare parte a muncii. Howard Florey, Norman Heatley și Ernst Chain au efectuat primele studii aprofundate și concentrate asupra medicamentului.

În discursul de acceptare a Premiului Nobel, Fleming a avertizat că utilizarea excesivă a penicilinelor ar putea, într-o zi, să ducă la rezistență bacteriană. De atunci, acest lucru a devenit o problemă.

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend