Persoanele care iau imunosupresoare produc anticorpi mai slabi și cu durată de viață mai scurtă după vaccinarea COVID-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Persoanele care au primit două doze de vaccin Pfizer COVID-19 în timp ce luau inhibitori TNF -; o clasă de imunosupresoare utilizate pentru tratarea artritei reumatoide și a altor afecțiuni autoimune -; au generat anticorpi mai puțin puternici și cu o durată de viață mai scurtă împotriva virusului care provoacă COVID-19 decât persoanele sănătoase și cele care luau alte tipuri de imunosupresoare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis. Oamenii de știință au constatat că acest lucru a fost evident mai ales în ceea ce privește varianta delta a virusului.

Vestea bună este că o a treia doză de vaccin a făcut ca nivelul anticorpilor să crească din nou, dar cercetătorii nu știu încă cât timp nivelurile vor rămâne ridicate. Descoperirile, disponibile online în Med, o revistă a Cell Press, sugerează că persoanele care iau inhibitori TNF se confruntă cu un risc deosebit de ridicat de infecții de pătrundere și ar beneficia cel mai mult de o a treia doză.

Inhibitorii TNF sunt utilizați pentru a trata afecțiuni autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, psoriazisul și bolile inflamatorii intestinale. Această clasă include medicamente precum etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), adalimumab (Humira), certolizumab pegol (Cimzia) și golimumab (Simponi).

Nu toți anticorpii sunt la fel de buni în combaterea virusurilor. Persoanele care au luat inhibitori TNF nu au produs la fel de mulți anticorpi puternic inhibitori, iar cei pe care i-au produs s-au descompus în mare parte până la cinci luni de la a doua doză. Așadar, chiar și în comparație cu alte persoane imunodeprimate, persoanele care iau inhibitori TNF prezintă probabil un risc mai mare de a dezvolta infecții, mai ales pe măsură ce imunitatea scade și au trecut mai multe luni de la vaccinarea inițială. Datele noastre sugerează că aceștia ar trebui să primească un rapel.”

Michael S. Diamond, MD, PhD, autor principal, profesor de medicină Herbert S. Gasser și profesor de microbiologie moleculară și de patologie și imunologie.

Un studiu anterior condus în colaborare de doi autori ai lucrării actuale -; Alfred Kim, MD, PhD, profesor asistent de medicină, și Ali Ellebedy, PhD, profesor asociat de patologie și imunologie, de medicină și de microbiologie moleculară -; a arătat că 90% dintre persoanele care iau imunosupresoare (inclusiv inhibitori TNF) produc anticorpi după vaccinarea COVID-19. Dar acel studiu a căutat prezența sau absența anticorpilor la trei săptămâni după a doua doză de vaccin. Cercetătorii nu au încercat să evalueze calitatea răspunsului anticorpilor.

Diamond și primul autor, Rita Chen, doctorandă în medicină, au lansat noul studiu pentru a investiga calitatea răspunsului anticorpilor la vaccinul Pfizer COVID-19 la persoanele imunodeprimate. În special, ei au vrut să afle dacă vaccinarea provoacă anticorpi eficienți împotriva variantei delta a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Delta provoacă în prezent aproape toate cazurile de COVID-19 din SUA.

La studiu au participat 77 de persoane care iau imunosupresoare pentru afecțiuni precum boala Crohn, astm și scleroză multiplă. Fiecare participant a luat un medicament din oricare dintre cele 13 clase de medicamente imunosupresoare, inclusiv inhibitori TNF, antimetaboliți, antimalaricide și inhibitori de antiintegrine. Pentru comparație, au fost incluse și 25 de persoane sănătoase.

Cercetătorii au măsurat răspunsurile anticorpilor participanților împotriva tulpinii originale SARS-CoV-2, precum și a variantelor alfa, beta și delta la trei luni și apoi la cinci sau șase luni după a doua doză de vaccin.

Persoanele care luau imunosupresoare au avut aproximativ același nivel de anticorpi totali la trei luni după a doua doză ca și persoanele sănătoase, dar anticorpii lor au fost de o calitate mai scăzută. Cele 12 persoane din studiu care luau inhibitori TNF au avut un răspuns deosebit de deficitar al anticorpilor. În comparație cu persoanele sănătoase, persoanele imunosupresate aveau niveluri mai scăzute de anticorpi de neutralizare, cel mai puternic tip, capabil să blocheze virusurile să infecteze celulele fără niciun ajutor din partea restului sistemului imunitar. Anticorpii ne-neutralizatori pot, de asemenea, să protejeze organismul prin activarea unei varietăți de celule imunitare pentru a ajuta la distrugerea virușilor, o abilitate cunoscută colectiv sub numele de funcții efectoare. Persoanele care primesc inhibitori TNF au produs, de asemenea, anticorpi cu funcții efectoare mai slabe. Efectul imunosupresiei a fost chiar mai pronunțat împotriva variantelor decât împotriva tulpinii originale de SARS-CoV-2.

De exemplu, la trei luni după a doua doză de vaccin, doar 8% dintre persoanele sănătoase aveau niveluri de anticorpi neutralizanți împotriva delta care erau probabil prea scăzute pentru a fi protectoare, dar 36% dintre toți participanții imunosupresați și 67% dintre persoanele care luau inhibitori TNF au scăzut sub acest prag.

Situația nu a făcut decât să se înrăutățească în timp, persoanele care luau inhibitori TNF stând cel mai rău dintre toate. La șase luni după a doua doză, doar 17% dintre participanții sănătoși scăzuseră sub pragul estimat de protecție. În comparație, la cinci luni de la a doua doză, 58% dintre persoanele imunodeprimate și toți cei care luau inhibitori TNF își pierduseră probabil protecția împotriva infecției de pătrundere.

În timp ce acest studiu era în curs de desfășurare, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au recomandat ca persoanele cu afecțiuni autoimune să primească o a treia doză din vaccinurile Pfizer și Moderna. Cercetătorii au reușit să recruteze patru persoane care luau inhibitori TNF și au măsurat răspunsul lor la anticorpi la o lună după a treia doză de vaccin Pfizer. Vaccinul le-a crescut nivelul de anticorpi de aproximativ 25 de ori mai mult decât nivelul de dinaintea celei de-a treia doze, ceea ce înseamnă că s-a situat în mod solid în intervalul care ar trebui să ofere protecție.

“Ceea ce le-am spus pacienților este: “Dacă luați un inhibitor TNF, luați neapărat doza suplimentară de rapel””, a spus Kim, care tratează pacienți cu afecțiuni autoimune la Spitalul Barnes-Jewish. “Obținerea acelei doze suplimentare a restabilit răspunsurile în mod minunat. Nu știm încă cât timp va dura, dar, deocamdată, îi va ajuta să se protejeze.”

Cercetătorii efectuează un studiu pentru a determina cât timp durează protecția după a treia doză de vaccin.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend