Piciorul atletului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Piciorul atletului (tinea pedis) este o infecție fungică care începe de obicei între degetele de la picioare. Apare de obicei la persoanele ale căror picioare au devenit foarte transpirate în timp ce au stat mult timp în pantofi strâmți.

Semnele și simptomele piciorului atletului includ o erupție cutanată solzoasă care provoacă de obicei mâncărimi, usturime și arsuri. Piciorul atletului este contagios și se poate răspândi prin intermediul podelelor, prosoapelor sau hainelor contaminate.

Piciorul atletului este strâns legat de alte infecții fungice, cum ar fi pecinginea și mâncărimea inghinală. Poate fi tratată cu medicamente antifungice fără prescripție medicală, dar infecția recidivează adesea. De asemenea, sunt disponibile și medicamente cu prescripție medicală.

Simptome
Piciorul de atlet provoacă de obicei o erupție cutanată roșie solzoasă. Erupția începe de obicei între degetele de la picioare. Mâncărimea este adesea cea mai gravă imediat după ce vă scoateți pantofii și șosetele.

Unele tipuri de picior de atlet prezintă vezicule sau ulcere. Varietatea de picior de atlet mocnit cauzează uscăciune cronică și descuamare pe tălpi care se extinde în sus pe partea laterală a piciorului. Poate fi confundată cu eczema sau pielea uscată.

Infecția poate afecta unul sau ambele picioare și se poate răspândi la mână – mai ales dacă vă scărpinați sau atingeți în părțile infectate ale picioarelor.

Cauze
Șosetele și pantofii umezi și condițiile calde și umede favorizează dezvoltarea organismelor.

Piciorul atletului este contagios și se poate răspândi prin contactul cu o persoană infectată sau prin contactul cu suprafețe contaminate, cum ar fi prosoapele, podelele și pantofii.

Factori de risc
Aveți un risc mai mare de a suferi de piciorul atletului dacă:

  • Sunteți bărbat
  • Purtați frecvent șosete umede sau pantofi strâmți
  • Împărtășiți saltele, covoare, lenjerie de pat, haine sau pantofi cu o persoană care are o infecție fungică
  • Mergeți desculț în zone publice unde infecția se poate răspândi, cum ar fi vestiarele, saunele, piscinele, băile și dușurile comune

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend