Pielea în sarcină


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Prevenirea vergeturilor


Vergeturile sunt una dintre cele mai discutate modificări ale pielii care pot apărea în timpul sarcinii. Aproape 90% dintre femeile însărcinate vor avea vergeturi. Vergeturile apar ca niște dungi roz sau roșiatice care coboară pe abdomen și/sau pe sâni.

S-a spus că exercițiile fizice și aplicarea de loțiuni care conțin vitamina E și alfa-hidroxi-acizi ajută la prevenirea vergeturilor. Aceste remedii nu au fost dovedite din punct de vedere medical că au un efect direct asupra vergeturilor, dar nu strică niciodată să încerci. Dacă constați că nimic nu funcționează pentru tine, consolează-te știind că aceste striații se vor estompa până la linii slabe argintii după naștere.

Masca de sarcină


“Masca de sarcină” este denumită și melasmă și cloasmă. Melasma provoacă apariția petelor întunecate pe fața ta. Aceste pete apar cel mai frecvent pe frunte și pe obraji și sunt rezultatul unei pigmentații crescute.

Atunci când rămâi însărcinată, corpul tău produce mai mulți hormoni, ceea ce determină o creștere a pigmentării. Aproape 50% dintre femeile însărcinate prezintă unele semne ale “măștii de sarcină”. Aceste modificări ale pielii ar trebui să dispară după ce se naște copilul dumneavoastră.

Prevenirea măștii de sarcină


Pentru a preveni ca “masca de sarcină” să ți se întâmple ție, ar trebui să porți o bună protecție solară care să aibă cel puțin SPF 15 ori de câte ori plănuiești să fii afară. De asemenea, poți purta șapca ta preferată pentru a-ți proteja fața de soare. Pielea ta este foarte sensibilă, iar expunerea la soare crește șansele ca aceste pete întunecate să apară pe față.

Strălucirea sarcinii


Atunci când ești însărcinată, corpul tău produce cu 50% mai mult sânge, ceea ce duce la o mai mare circulație a sângelui prin corp. Această creștere a circulației sanguine face ca fața ta să fie mai luminoasă.

De asemenea, corpul tău produce o cantitate destul de mare de hormoni care fac ca glandele sebacee să lucreze în exces, lăsându-ți fața strălucitoare. Ambele lucruri pot duce la “strălucirea de sarcină” de care ați auzit. În cazul în care pielea devine prea grasă, puteți folosi un produs de curățare fără ulei pentru a vă curăța fața. În afară de asta, nu faceți altceva decât să zâmbiți!

Pusee de coșuri și acnee


Dacă aveți deja o problemă cu acneea, aceasta poate deveni mai iritată în timpul sarcinii. Hormonii suplimentari din corpul tău fac ca glandele uleioase să secrete mai mult ulei, ceea ce poate provoca erupții. Ar trebui să păstrați o rutină strictă de curățare. Puteți începe cu un simplu săpun de față fără prescripție medicală. Este o idee bună să folosiți un săpun fără parfum pentru a evita greața.

Curățați-vă fața în fiecare seară și în fiecare dimineață. Spălatul feței mai mult decât atât poate face ca pielea să devină uscată.
Folosiți apoi un astringent pentru a îndepărta orice ulei rămas. Stați departe de orice astringente cu medicamente pentru acnee; acestea pot conține medicamente pentru acnee care nu sunt recomandate femeilor însărcinate.

În cele din urmă, urmați această procedură cu o cremă hidratantă fără ulei. Dacă constatați că aveți probleme cu acneea, consultați-vă cu furnizorul de servicii medicale cu privire la tratamentul acneei în timpul sarcinii.

Vene varicoase:


Venele varicoase sunt vene albăstrui voluminoase care apar de obicei pe picioare în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul dumneavoastră compensează fluxul suplimentar de sânge care merge către bebelușul dumneavoastră.

Venele varicoase pot fi inconfortabile și uneori dureroase. Din păcate, dacă aveți un istoric familial de vene varicoase, este posibil să fiți predispusă să le aveți în timpul sarcinii. Vestea bună este că puteți lua măsuri pentru a preveni sau diminua simptomele.

Linea Nigra


Linea nigra este linia întunecată care se întinde de la buric până la osul pubian. Este posibil ca această linie să fi existat dintotdeauna, dar este posibil să nu o fi observat niciodată înainte, deoarece era de culoare deschisă. În timpul sarcinii, această linie se întunecă. Acest lucru este posibil să fie cauzat de dezechilibrul hormonilor. De obicei, apare în jurul celei de-a patra sau a cincea luni de sarcină.
Nu puteți face nimic pentru a preveni acest lucru, dar după sarcină, această linie se va estompa.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend