Pilulele contraceptive provoacă defecte congenitale dacă sunt luate în timpul sarcinii timpurii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Luarea pilulelor contraceptive în timpul sarcinii timpurii nu pare să crească riscul de defecte congenitale.

Deși unele cercetări au sugerat o legătură între utilizarea pilulelor contraceptive în apropierea concepției și un risc crescut de greutate mică la naștere, naștere prematură sau anomalii congenitale ale tractului urinar, aceste preocupări nu au fost în general observate în experiența clinică.

Pilulele contraceptive scad în general riscul de sarcină și riscul ca un ovul fertilizat să se implanteze în afara uterului (sarcină ectopică), care apare cel mai adesea într-una dintre trompele care transportă ovulele de la ovare la uter (trompele uterine). Cu toate acestea, dacă concepeți un copil în timp ce luați un anticoncepțional numai cu progestativ (minipilule), există o șansă ușor mai mare ca sarcina să fie ectopică.

Ca măsură de precauție, dacă bănuiți că sunteți însărcinată, faceți un test de sarcină la domiciliu. Dacă testul de sarcină la domiciliu este pozitiv, nu mai luați pilula. Dacă efectuarea unui test de sarcină la domiciliu nu este posibilă, nu mai luați pilula contraceptivă până când sarcina este confirmată sau infirmată. Între timp, folosiți o altă metodă contraceptivă – cum ar fi prezervativele.

Dacă sunteți îngrijorată pentru că ați luat pilule contraceptive înainte de a ști că sunteți însărcinată, discutați cu medicul, dar fiți sigură că riscul este mic.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend