Poate B-12 să îmbunătățească memoria în Alzheimer?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vitamina B-12 ajută la menținerea sănătății celulelor nervoase și a celulelor roșii din sânge. Deficiența de vitamina B-12 – cea mai frecventă la adulții în vârstă și la vegetarieni – poate provoca diverse semne și simptome, inclusiv pierderea memoriei. În aceste cazuri, suplimentele de vitamina B-12 pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În afară de tratarea deficienței de vitamina B-12, nu există dovezi clare că suplimentele de vitamina B-12 îmbunătățesc memoria persoanelor cu boala Alzheimer.

Unele studii sugerează că nivelurile scăzute de vitamina B-12 pot fi asociate cu un risc crescut de demență. Dar nu s-a demonstrat că suplimentarea cu vitamine B îmbunătățește funcția creierului sau simptomele pierderii memoriei.

Indiferent de rolul său în memorie, vitamina B-12 rămâne o parte importantă a unei diete sănătoase.

Vitamina B-12 se găsește în mod natural în alimentele care provin de la animale, inclusiv în pește, carne și păsări de curte. Multe cereale pentru micul dejun sunt îmbogățite cu vitamina B-12.

Dacă vă îngrijorează faptul că nu consumați suficientă vitamina B-12 sau alți nutrienți specifici, consultați-vă medicul – mai ales dacă sunteți un adult în vârstă sau vegetarian.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend