Poate B-12 să îmbunătățească memoria în Alzheimer?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vitamina B-12 ajută la menținerea sănătății celulelor nervoase și a celulelor roșii din sânge. Deficiența de vitamina B-12 – cea mai frecventă la adulții în vârstă și la vegetarieni – poate provoca diverse semne și simptome, inclusiv pierderea memoriei. În aceste cazuri, suplimentele de vitamina B-12 pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.

În afară de tratarea deficienței de vitamina B-12, nu există dovezi clare că suplimentele de vitamina B-12 îmbunătățesc memoria persoanelor cu boala Alzheimer.

Unele studii sugerează că nivelurile scăzute de vitamina B-12 pot fi asociate cu un risc crescut de demență. Dar nu s-a demonstrat că suplimentarea cu vitamine B îmbunătățește funcția creierului sau simptomele pierderii memoriei.

Indiferent de rolul său în memorie, vitamina B-12 rămâne o parte importantă a unei diete sănătoase.

Vitamina B-12 se găsește în mod natural în alimentele care provin de la animale, inclusiv în pește, carne și păsări de curte. Multe cereale pentru micul dejun sunt îmbogățite cu vitamina B-12.

Dacă vă îngrijorează faptul că nu consumați suficientă vitamina B-12 sau alți nutrienți specifici, consultați-vă medicul – mai ales dacă sunteți un adult în vârstă sau vegetarian.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend