Poate Ginkgo biloba să prevină pierderea memoriei și să îmbunătățească funcția cognitivă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Extractul de Ginkgo biloba, derivat din frunzele arborelui Ginkgo biloba, este adesea promovat ca fiind un ajutor pentru memorie. Dar pare puțin probabil ca extractul de Ginkgo biloba să poată încetini sau preveni problemele de memorie legate de vârstă, sau pierderea memoriei asociate cu tulburări cognitive ușoare sau cu boala Alzheimer.

Câteva studii mici, timpurii, au arătat îmbunătățiri modeste ale funcției cognitive la adulții în vârstă cu demență. Cu toate acestea, o serie de studii mai mari nu au confirmat că extractul de Ginkgo biloba previne pierderea memoriei sau încetinește progresia declinului cognitiv sau a bolii Alzheimer la adulții în vârstă.

La adulții cu cogniție normală sau cu tulburări cognitive ușoare, Ginkgo biloba nu încetinește declinul cognitiv.

Deși unele studii au arătat ușoare îmbunătățiri ale funcției cognitive la persoanele care iau Ginkgo biloba, majoritatea experților consideră că Ginkgo biloba nu s-a ridicat la înălțimea promisiunilor sale timpurii și nu recomandă utilizarea sa ca ajutor pentru memorie.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend