Posibili declanșatori ai migrenei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Factorii declanșatori ai migrenei sunt diferiți de cauzele migrenei. Persoanele care sunt predispuse la migrene pot descoperi că anumite situații, comportamente sau medii declanșează un nou episod de migrenă. Acești factori se numesc factori declanșatori.

Factorii declanșatori sunt diferiți pentru fiecare persoană. De asemenea, pot afecta aceeași persoană în mod diferit de fiecare dată când este expusă la ei. Pentru persoanele cu migrene cronice, evitarea factorilor declanșatori obișnuiți ai migrenei poate ajuta la reducerea probabilității de reapariție a simptomelor.

Factorii declanșatori comuni ai migrenelor includ:

Anxietatea și stresul: Persoanele care au un istoric de migrenă pot constata că durerile de cap dureroase se acutizează în perioadele de stres și anxietate crescută.

Postura proastă: Modul în care stați jos poate afecta modul în care vă simțiți. O postură proastă poate reduce fluxul sanguin prin gât. Acest flux sanguin redus poate declanșa, de asemenea, o migrenă.

Utilizarea și abuzul de cofeină: Cofeina este un stimulent care poate declanșa un episod de migrenă. Sucurile cu conținut ridicat de zahăr sau băuturile care conțin cofeină pot declanșa, de asemenea, migrene.

Anumite alimente și băuturi: Alimentele sărate, condimentate și învechite (cum ar fi mezelurile și brânzeturile), precum și îndulcitorii artificiali pot fi factori declanșatori. Glutamatul monosodic (MSG) este un conservant alimentar comun care s-a demonstrat, de asemenea, că declanșează migrenele.

Hormonii: Atât migrenele episodice, cât și cele cronice sunt mai frecvente la femei decât la bărbați. Acest lucru se poate datora faptului că femeile se confruntă cu schimbări hormonale regulate ca urmare a menstruației. De asemenea, femeile se confruntă cu schimbări hormonale semnificative înainte și în timpul menopauzei. Medicamentele hormonale, inclusiv anticoncepționale, pot declanșa, de asemenea, CM.

Medicamente: Vasodilatatoarele vă afectează sistemul vascular (vasele de sânge). O problemă vasculară poate declanșa o migrenă sau o poate agrava. Deoarece medicamentele vasodilatatoare vă afectează vasele de sânge, acestea pot declanșa CM.

Medicamente pentru dureri de cap: Dacă luați medicamente fără prescripție medicală pentru dureri de cap mai mult de trei zile în fiecare săptămână sau mai mult de nouă zile într-o lună pentru a vă trata migrenele, este posibil să aveți migrene de revenire. Medicul vă poate ajuta să vă sfătuiască cel mai bun mod de a vă trata migrenele cu medicamente.

Stimulare senzorială: Luminile intermitente, muzica tare și mirosurile puternice pot declanșa un episod de migrenă.

Dificultăți de somn: Atât lipsa unui somn de rutină suficient, cât și somnul prea mult pot declanșa un episod de migrenă cronică.

Vremea: Schimbările de temperatură, umiditate și presiune barometrică pot afecta starea de migrenă.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend