Pot folosi pilule contraceptive pentru a întârzia sau opri menstruația?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Da, puteți. Odată, pilulele contraceptive erau ambalate doar sub formă de 21 de zile de pilule cu hormoni activi și șapte zile de pilule inactive. În timp ce luați pastilele inactive, apar sângerări asemănătoare menstruației.

Astăzi aveți mult mai multe opțiuni – de la regimuri cu 24 de zile de pilule active și patru zile de pilule inactive până la regimuri care sunt numai pilule active.

Unele regimuri de pilule cu ciclu prelungit au pilule hormonale active în fiecare zi timp de trei luni, urmate de o săptămână de pilule inactive sau de pilule cu doze mici de estrogen. Aveți sângerări asemănătoare cu cele menstruale în timpul acelei săptămâni. Alte regimuri cu ciclu prelungit presupun administrarea continuă de pilule active timp de un an, ceea ce poate opri toate sângerările de tip menstrual.

Regimurile cu ciclu continuu sau cu ciclu prelungit au mai multe beneficii potențiale. Acestea previn modificările hormonale care sunt responsabile de sângerări, crampe, dureri de cap și alte neplăceri legate de menstruație. Acestea vă permit să săriți peste menstruație în timpul evenimentelor sau călătoriilor importante. Dacă vă confruntați cu deficiență de fier din cauza sângerărilor menstruale abundente, utilizarea regimurilor continue poate reduce sângerările.

Sângerările neprogramate și spotting-ul apar adesea în primele câteva luni de utilizare a regimurilor continue sau cu ciclu prelungit, dar de obicei încetează cu timpul.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend