Poți folosi ulei de vitamina E pentru cicatrici?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există o convingere populară că frecarea uleiului de vitamina E pe cicatricile acneei îi poate ajuta să se vindece și să le reducă vizibilitatea. Unguentele și cremele care conțin vitamina E pretind că elimină fiecare tip de cicatrice pot fi găsite pe rafturile magazinelor din toată lumea.

Cu toate acestea, dovezile că vitamina E are acest efect sunt în mare parte anecdotice. Există puține dovezi clinice care să susțină oricare dintre aceste afirmații.

Cicatrici în vindecare

Un studiu a constatat că unguentele de vitamina E și Aquaphor nu au fost diferite în ceea ce privește vindecarea a 90% din cicatrici la persoanele cărora li s-au îndepărtat recent pete de cancer de piele. Și o treime dintre participanții care au folosit vitamina E au dezvoltat o erupție roșie, mâncărime numită dermatită de contact.

Cu toate acestea, un alt studiu a constatat că copiii cu cicatrici chirurgicale care au consumat vitamina E de trei ori pe zi nu au dezvoltat cheloide sau țesut cicatricial suplimentar peste rană. Cercetătorii au ajuns la concluzia că utilizarea unei forme topice de vitamina E înainte și după operație a îmbunătățit modul de vindecare a rănilor.

Cercetările privind modul în care vitamina E poate trata acneea și îi poate vindeca cicatricile sunt neconcludente. Există puține dovezi că uleiul de vitamina E poate ajuta la vindecarea cicatricilor. Cu toate acestea, este posibil ca ingerarea acestuia prin alimente sau ca supliment să vă ajute corpul să se vindece în alte moduri.

Suplimente pentru vindecare

Unele cercetări sursă de încredere sugerează că suplimentele de vitamina E pot fi eficiente pentru persoanele cu leziuni severe ale pielii. Vitamina E vă poate sprijini corpul în mai multe aspecte ale procesului de vindecare. De exemplu, vitamina E protejează țesuturile corpului de radicalii liberi, care pot deteriora celulele și accelera îmbătrânirea. De asemenea, este esențial pentru formarea celulelor roșii din sânge, care distribuie oxigenul în jurul corpului. Ambele funcții sunt vitale pentru vindecare.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend