Povestea unui pacient despre cum gestionezi kilogramele în plus câștigate pe timp de pandemie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

“Recent, la cabinetul medicului, asistenta m-a cântărit și mi-a spus: “Aicu 5 kilograme mai mult decât ultima dată când ai fost aici”.

Am fost luat prin surprindere – nu de veste, ci de faptul că ea chiar făcuse acest comentariu.

“Ei bine, s-a întâmplat… pandemia”, am spus. “Am gătit mult anul trecut. Și cred că am mâncat mult și eu.”

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Amândoi am sfârșit prin a râde despre asta. (Al meu a fost un râs nervos.) Dar nu am putut să nu mă întreb câți alți pacienți au primit acest tip de comentariu – și câți nu au avut chef să râdă de el.

Anul trecut, v-am îndemnat să nu vă stresați cu privire la creșterea în greutate de blocare. La acea vreme, mulți dintre noi credeau că ne aflăm într-o criză pe termen scurt, ceva care ne va modifica temporar rutina.

Dar, în timp ce ne îndreptăm spre o altă toamnă și iarnă care seamănă foarte mult cu cele de anul trecut, s-ar putea să simțiți că organismul, obiceiurile și sănătatea fizică și mentală nu au revenit niciodată pe deplin la ceea ce erau înainte de COVID. Și asta s-ar putea să vă simțiți frustrat. Iată câteva sfaturi:

Faceți mici ajustări. Unii oameni au folosit această perioadă pentru a începe noi regimuri de exerciții fizice sau pentru a-și revizui alimentația. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, foarte bine. Dar pentru majoritatea dintre noi, schimbările extreme nu vor face decât să adauge mai mult stres într-o perioadă deja stresantă. În schimb, faceți schimbări mai mici, mai puțin dureroase, care vor face totuși o diferență. În ceea ce mă privește, mi-am redus obiceiul de a găti aproape zilnic la a găti doar la sfârșit de săptămână și am încorporat câteva cine mai ușoare în fiecare săptămână pentru a înlocui unele dintre alimentele mai grele pe care ne bazam.

Găsiți mișcarea care vă place. Mișcarea este mai importantă acum decât oricând. Am schimbat antrenamentele din tabăra de antrenament cu Jazzercise și am descoperit că încorporarea dansului în antrenamentele mele a făcut toată diferența. A merge la cursuri în persoană și virtual pe tot parcursul anului trecut a fost vital pentru sănătatea mea fizică și mentală. Plimbările cu prietenii – fie în persoană, fie pe aplicații de mesagerie video – au fost, de asemenea, un colac de salvare pentru mine.

Planificați din timp. Pe măsură ce ne îndreptăm spre toamnă și iarnă, gândiți-vă unde v-ați luptat cel mai mult anul trecut. Aveți nevoie să pregătiți câteva mese sănătoase pentru congelator, să vă faceți provizii de greutăți de mână în cazul în care sala de sport se închide sau să vă programați o întâlnire viitoare cu un dietetician sau un terapeut?

Acordă-ți puțină grație. Chiar dacă a trebuit să ne adaptăm la aceste circumstanțe ca la o bizară “nouă normalitate”, nu este nimic normal în această situație. Cu toții trăim încă o criză, cu știri stresante care se schimbă rapid. Recunoașteți acest lucru, acordați-vă credit pentru că ați supraviețuit și practicați autocompătimirea. Și dacă solicitarea de a nu fi cântărită la cabinetul medical ar ajuta, aveți dreptul să faceți și asta!”

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend