Prânz sănătos: orez cu creveți și legume


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru un prânz echilibrat ai nevoie de energie, de proteine, pentru sațietate și de legume pentru volum, fibre, vitamine și minerale. Un exemplu bun de farfurie sănătoasă de prânz, rapidă, delicioasă și sănătoasă e aceasta: orez cu creveți la tigaie , roșii și varză kale.

Pentru o porție:

150 g de orez integral fiert

100 g creveți

1 linguriță de ulei

100 g roșii cherry

100 g varză kale

sare, piper, usoturoi

Se sotează cu creveții cu usturoiul și uleiul, sarea și piperul. Când sunt aproape gata se adaugă legumele și se mai lasă 2-3 minute.

Se adaugă orezul fiert și se dau deoparte.

O porție are: 360 kcal, 27 g proteine, 43 g carbohidrați, 8 g de grăsime și 5 g de fibre.

E bine atunci când gătești legumele, să le lași al dente, pentru ca să te bucuri de beneficiile lor- fibre, vitamine și minerale. Adăugate lângă o sursă bună de carbohidrați (pentru energie) – orezul integral, de o proteină slabă- creveții și de grăsimi de bună calitate- uleiul de măsline, sunt o alegere sănătoasă pentru o farfurie sănătoasă! Pe aceste principii se bazează dieta mediteraneeană, una dintre cele mai sănătoase din lume!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend