Prânz sănătos – piept de curcan cu salată și cartofi la cuptor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un prânz sănătos, echilibrat, dar și sănătos și rapid de preparat înseamnă o friptură , alături de garnitură și de legume. Pentru a menține sănătatea în farfurie e bine ca modalitatea de gătire a alimentelor să fie una care nu distruge macronutrienții (proteinele, carbohidtații sau grăsimile) sau micronutrienții (vitaminele și mineralele ) . Pentru gătirea sănătoasă a cărnii e bine ca ea să fie făcută la cuptor, la grill sau grătar , fără a o arde , ori să fie gătită fiartă sau friptă, fără adaos de ulei.

Așa că am ales un piept de curcan ( la temperatura camerei ) pe care l-am marinat cu iaurt și condimente și pe care l-am pus pe grill, până s-a rumenit bine și apoi l-am lăsat la odihnit acoperit cu un castron de sticlă. Astfel nu va fi tare sau ațos. Carnea de curcan aduce multe proteine de bună calitate , aminoacizi esențiali- mai ales triptofanul care protejează creierul și îmbunătățește somnul, seleniu, vitamine din grupul B și doar 3 g de grăsimi la 100 g de carne!

Iar cartofii i-am tăiat sferturi, cu tot cu coajă ( cartofii cu coajă au mai multe fibre și mai multe vitamine ), i-am fiert 10 minute și apoi i-am dat la cuptor, 20- 30 minute , la 180g, cu 1 lingură de ulei la 1 kilogram de cartofi, busuioc, rozmarin și cimbru proaspăt.

Am făcut o salată de vară și am mai adăugat 1 lingură de sos de iaurt cu verdețuri, care merge tare bine cu carnea!

Farfuria mea sănătoasă a fost:

150 g piept de curcan

100 g cartofi la cuptor

300 g roșii ,ardei gras și ceapă roșie

1 linguriță de ulei

50 g iaurt cu mentă și usturoi

Totul cu 450 kcal, 55 g de proteine ( 110% din necesarul meu zilnic și 80 % din necesarul unui bărbat de 80 kg), 35 g carbohidrați, 8 g de grăsimi, dar doar 2 saturate și 4 g de fibre.

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend