Prea multă cafea poate crește riscul de demență


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Consumul de cafea poate oferi un impuls mental foarte necesar, dar noile cercetări sugerează că ar trebui să vă opriți la cinci sau șase cești pe zi; dacă beți mai mult de atât, vă puteți afecta creierul. Cercetătorii au analizat aproximativ 400.000 de persoane care consumau în mod regulat cafea (fie cu cofeină, fie decofeinizată). Consumul zilnic a fost împărțit în mai multe categorii, de la una-două cești la peste șase cești. La aproximativ 18.000 de persoane li s-a măsurat volumul creierului cu ajutorul unui RMN. La urmărirea de 11 ani, cercetătorii au descoperit că, în comparație cu băutorii ușori de cafea (una până la două cești pe zi), cei care beau cafea în exces (mai mult de șase cești pe zi) aveau tendința de a avea cantități mai mici de volum total al creierului, în special în hipocampus, regiunea responsabilă de memoria pe termen scurt și lung.

De asemenea, băutorii înrăiți aveau un risc cu 53% mai mare de a fi diagnosticați cu demență, comparativ cu băutorii ușori. Riscul a fost aproximativ același indiferent dacă oamenii au băut cafea cu cofeină sau decofeinizată.

Nu se știe cum poate afecta cafeaua creierul în acest mod. Cercetătorii au subliniat că o cantitate mare de cafestol (o moleculă din cafea care poate crește colesterolul) ar putea fi un factor care să contribuie.

Constatările nu sugerează ca iubitorii de L profundă să renunțe la java lor zilnică, dar oamenii ar putea dori să fie atenți la numărul de reumpleri. Rezultatele au fost publicate online la 24 iunie 2021, de Nutritional Neuroscience.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend