Prevenirea şi tratamentul infecţiei gripale


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În cazurile necomplicate de gripă, cel mai bun tratament este odihna, multe lichide și analgezice simple fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul. Trebuie să consultați un medic dacă aveți:

  • Febră mare persistentă (39 grade Celsius sau mai mult)
  • Respirație rapidă sau dificultăți de respirație
  • Deshidratare, somnolență și confuzie
  • Dureri toracice
  • Leșin sau convulsii (la copii – vezi convulsii febrile de mai sus).

În general, antibioticele nu sunt eficiente împotriva infecțiilor virale, inclusiv a gripei, dar pot fi utile în cazul în care apare o infecție bacteriană secundară, cum ar fi o pneumonie sau o amigdalită.

De asemenea, vă puteți reduce riscul de a contracta gripa prin:

  • Nu fumați
  • Stând departe de persoanele care au gripă
  • Spălându-vă pe mâini în mod regulat

Menținerea unui stil de viață sănătos prin consumul de fructe și legume, somn suficient, exerciții fizice regulate și evitarea consumului excesiv de alcool.

Medicamente antivirale pentru gripă

Simptomele gripei pot fi oarecum ameliorate cu ajutorul medicamentelor antivirale care au fost concepute special pentru a combate gripă. Unul se administrează pe cale orală, prin capsule (Tamiflu), iar celălalt se inhalează (Relenza). Ambele antivirale sunt cel mai eficient atunci când sunt luate în termen de 48 de ore de la apariția simptomelor. Aceste medicamente sunt, de asemenea, utilizate uneori în scop profilactic pentru a reduce riscul de apariție a unor focare în medii precum spitalele și centrele de îngrijire.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend