Prevenția intoxicației cu plumb


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Măsuri simple vă pot ajuta să vă protejați pe dvs. și familia dvs. de otrăvirea cu plumb:

  • Spălați-vă pe mâini și spălați jucăriile. Pentru a ajuta la reducerea transferului de la mână la gură a prafului sau solului contaminat, spălați mâinile copiilor dumneavoastră după ce se joacă în aer liber, înainte de a mânca și la culcare. Spălați-le jucăriile în mod regulat.
  • Curățați suprafețele pline de praf. Curățați-vă podelele cu un mop umed și ștergeți mobila, pervazul ferestrelor și alte suprafețe prăfuite cu o cârpă umedă.
  • Descălțați-vă înainte de a intra în casă. Acest lucru va ajuta la menținerea solului pe bază de plumb în exterior.
  • Dați drumul la apă rece. Dacă aveți instalații sanitare mai vechi care conțin țevi sau fitinguri din plumb, lăsați să curgă apa rece timp de cel puțin un minut înainte de a o folosi. Nu folosiți apă fierbinte de la robinet pentru a face lapte praf pentru copii sau pentru gătit.
  • Împiedicați copiii să se joace pe sol. Puneți-le la dispoziție o cutie de nisip care să fie acoperită atunci când nu este folosită. Plantați iarbă sau acoperiți solul gol.
  • Formați-vă o dietă sănătoasă. Mesele regulate și o alimentație bună ar putea ajuta la scăderea absorbției de plumb. Copiii au nevoie în special de suficient calciu, vitamina C și fier în alimentația lor pentru a ajuta la împiedicarea absorbției plumbului.
  • Păstrați-vă casa bine întreținută. Dacă locuința dvs. are vopsea pe bază de plumb, verificați în mod regulat dacă vopseaua se exfoliază și remediați problemele cu promptitudine. Încercați să nu șlefuiți, ceea ce generează particule de praf care conțin plumb.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend