Știi cum să acorzi primul ajutor în caz de înec?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1. Obțineți ajutor

Anunțați un salvamar, dacă unul este aproape. Dacă nu, rugați pe cineva să sune la 112. Dacă sunteți singur, urmați pașii de mai jos.

2. Mutați persoana

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Scoateți persoana din apă.

3. Verificați dacă există respirație

Așezați-vă urechea lângă gura și nasul persoanei. Simți aer pe obraz? Uită-te pentru a vedea dacă pieptul persoanei se mișcă.

4. Dacă persoana nu respiră, verificați pulsul

Verificați pulsul persoanei timp de 10 secunde.

5. Dacă nu există puls, începeți resuscitarea cardio-pulmonară.

Așezați cu atenție persoana pe spate.

Pentru un adult sau copil, așezați podul unei palme pe centrul pieptului la linia mamelonului. De asemenea, puteți împinge cu o mână deasupra celeilalte. Pentru un sugar, așezați două degete pe piept.

Pentru un adult sau un copil, apăsați în jos cel puțin 5 centimetri. Asigurați-vă că nu apăsați pe coaste. Pentru un sugar, apăsați în jos aproximativ 3 centimetri. Asigurați-vă că nu apăsați pe capătul sternului.

Faceți numai compresii toracice, cu o rată de 100-120 pe minut sau mai mult. Lăsați pieptul să se ridice complet între împingeri.

Verificați dacă persoana a început să respire.

Rețineți că aceste instrucțiuni nu sunt menite să înlocuiască antrenamentul de resuscitare cardio-pulmonară. Cursurile sunt disponibile prin Crucea Roșie Americană, spitalele locale și alte organizații.

6. Repetați dacă persoana încă nu respiră

Dacă ați fost instruit în resuscitarea cardio-pulmonară, acum puteți deschide căile respiratorii înclinând capul înapoi și ridicând bărbia.

Ciupiți nasul victimei. Respirați normal, acoperiți gura victimei cu a voastră pentru a crea un sigiliu etanș și apoi respirați 2 secunde în timp ce urmăriți ridicarea pieptului.

Faceți 2 respirații urmate de 30 de comprimări toracice. Continuați acest ciclu de 30 de comprimări și 2 respirații până când persoana începe să respire sau să sosească ajutorul de urgență.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend