Recomandările zilei în SHOP-ul oficial
Privește bine această imagine

Privește bine această imagine


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Va fi oare imaginea asta suficient de puternică încât să te sensibilizeze și motiveze pentru a face o schimbare?

Pauza de conștientizare. Privește aceste scanuri, te rog. Nu e despre shaming sau aspect fizic, doamne ferește, ci despre sănătate. Încerc aici să arăt niște evidențe. Vârstă și înălțime aproape identice, sex feminin.

poză NEJM

În stânga avem pe cineva cu obezitate, la aproape 110 kg. Urmărește cu galben grăsimea, cea evidentă de sub piele, dar și pe cea din jurul organelor, corelată cu risc cardiovascular, de diabet, boli neurologice, cancere. Aparatul locomotor suferă și el – oasele își schimbă poziția, cartilajele se macină, spațiile articulare se micșorează (vezi genunchii). Obezitatea vine la pachet și cu o stare inflamatorie în corp, cu tulburări hormonale ample.

În dreapta avem pe cineva la 50kg. Nu se observă multă grăsime pe lângă organe, nici subcutan, oasele sunt corect poziționate, aparatul locomotor nu lucrează cu suprasarcină.

Oricât de greu ar fi, oricine ar face bine să tindă spre exemplul din dreapta și să depună toate eforturile pentru a rămâne la normoponderalitate. Nu cu diete care promit scăderi spectaculoase, ci cu principii solide, cu obiceiuri sănătoase. Cu ajutor de la medici și profesioniști care dau cele mai bune sfaturi. Cu extrem de multă voință.

Obezitatea devine un flagel. Este endemică și la copii. Ne autosabotăm mâncând prost. Ne sinucidem lent. Ne aruncăm în suferințe cumplite, lungi, după plăceri scurte. Ne distrugem articulațiile, inimile, creierele.

Fă un prim pas în direcția corectă și identifică problema dacă ea există, te rog. Apoi depune orice efort necesar pentru a migra din stânga în dreapta. Câștigurile vor fi uriașe. Ai un potențial enorm pentru a-ți împlini orice vis în viață, dar în primul rând trebuie să îți păstrezi sănătatea. Iar ea e strâns legată de o masă corporală optimă.

Dacă nu avem grijă de sănătate și nu investim în ea, vom ajunge să investim bani, timp, suferință în boală. Și e foarte păcat. În Shop ai azi cartea Dieta Perfectă cu 20% reducere și transport gratuit. Această carte te va ajuta enorm să devii ceea ce vrei cu adevărat.

V.

Dacă ai ajuns până aici, îți spun că poți face 3 lucruri formidabile:

1. Am introdus pachetele cu cărți în SHOP - au reduceri foarte mari și Transport Gratuit. Te bucuri de cărți utile și susții activitatea mea!

2. Mai jos ai un modul pentru înscrierea la newsletter. Este gratuit și primești pe email 1 newsletter/săptămână cu informații prețioase, toate scrise de mine.

3. Nu uita să dai mai departe articolele pe Facebook, email, whatsapp. Copiezi linkul și postezi pe Facebook. E simplu și contează enorm pentru o educație de calitate.

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

Send this to a friend