Pro și contra imunoterapiei în cancer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sistemul imunitar este alcătuit din globulele albe din sânge și din organele și țesuturile din sistemul limfatic, cum ar fi măduva osoasă. Principala sa sarcină este de a ajuta organismul să lupte împotriva bolilor și să rămână sănătos.

Medicamentele de imunoterapie ajută sistemul imunitar să lucreze mai intens sau îi facilitează găsirea și eliminarea celulelor canceroase.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Mai multe medicamente de imunoterapie au fost aprobate pentru a lupta împotriva cancerului, iar alte sute sunt testate în cadrul studiilor clinice (studii de cercetare care utilizează voluntari pentru a testa noi medicamente). Dacă imunoterapia pare a fi cea mai bună modalitate de a lupta împotriva cancerului , este posibil ca medicul să cunoască un studiu clinic la care vă puteți înscrie.

Dacă medicul sugerează imunoterapia pentru a lupta împotriva cancerului, există multe lucruri despre care trebuie să discutați cu el înainte de a decide dacă este potrivită.

Care sunt beneficiile?


Există multe motive pentru care medicul ar putea crede că imunoterapia este o alegere bună:

Imunoterapia poate funcționa atunci când alte tratamente nu funcționează. Unele tipuri de cancer (cum ar fi cancerul de piele) nu răspund bine la radioterapie sau chimioterapie, dar încep să dispară după imunoterapie.

Aceasta poate ajuta alte tratamente împotriva cancerului să funcționeze mai bine. Alte terapii pe care le aveți deja, cum ar fi chimioterapia, pot funcționa mai bine dacă faceți și imunoterapie.

Cauzează mai puține efecte secundare decât alte tratamente. Acest lucru se datorează faptului că vizează doar sistemul imunitar și nu toate celulele din organism.

Cancerul ar putea avea mai puține șanse să revină. Atunci când faceți imunoterapie, sistemul imunitar învață să atace celulele canceroase dacă acestea revin vreodată. Acest lucru se numește imunomemorie și v-ar putea ajuta să rămâneți fără cancer pentru o perioadă mai lungă de timp.

Care sunt riscurile?


Imunoterapia este foarte promițătoare ca tratament împotriva cancerului. Cu toate acestea, ea poate cauza unele probleme.

S-ar putea să aveți o reacție adversă. Zona în care medicamentul intră în corpul ar putea să vă doară, să vă mănânce, să se umfle, să se înroșească sau să devină inflamată.

Există efecte secundare. Unele tipuri de imunoterapie vă înviorează sistemul imunitar și vă fac să vă simțiți ca și cum ați avea gripă, cu febră, frisoane și oboseală. Altele ar putea cauza probleme precum umflături, creștere în greutate din cauza lichidelor suplimentare, palpitații cardiace, cap înfundat și diaree. De cele mai multe ori, acestea se ameliorează după primul tratament.


Poate dăuna organelor și sistemelor. Unele dintre aceste medicamente pot face ca sistemul dumneavoastră imunitar să atace organe precum inima, ficatul, plămânii, rinichii sau intestinele.

Nu este o soluție rapidă. În unele cazuri, imunoterapia are nevoie de mai mult timp pentru a acționa decât alte tratamente. Este posibil ca cancerul dumneavoastră să nu dispară rapid.

Nu funcționează pentru toată lumea. În prezent, imunoterapia funcționează pentru mai puțin de jumătate dintre persoanele care o încearcă. Mulți oameni au doar un răspuns parțial. Acest lucru înseamnă că tumora dvs. ar putea să nu mai crească sau să devină mai mică, dar nu dispare. Medicii nu sunt încă siguri de ce imunoterapia ajută doar unele persoane.

Corpul dumneavoastră s-ar putea obișnui cu ea. În timp, imunoterapia ar putea înceta să mai aibă efect asupra celulelor canceroase. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă funcționează la început, tumora ar putea începe să crească din nou.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend