Problemele de somn pot afecta negativ capacitatea de citire a copiilor, sugerează un studiu


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un nou studiu publicat în British Journal of Educational Psychology sugerează că problemele de somn pot afecta negativ capacitatea de lectură a copiilor.

În cadrul studiului la care au participat 339 de copii cu vârste cuprinse între patru și 14 ani, părinții au fost rugați să completeze chestionare despre somnul copiilor lor, în timp ce copiii au completat un test de eficiență a citirii cuvintelor.

Copiii ai căror părinți au raportat un nivel crescut de tulburări de respirație în timpul somnului, somnolență în timpul zilei și un timp scurt de adormire a copiilor (care este în general asociat cu o oboseală crescută) au avut performanțe mai slabe la sarcinile de citire atât pentru cuvinte, cât și pentru non-cuvinte.

A fi un bun cititor este un predictor puternic al succesului academic și al unor rezultate îmbunătățite în viață, astfel încât recomandăm depistarea copiilor cu probleme de somn pentru dificultăți de citire, iar copiilor cu dificultăți de citire pentru probleme de somn. Depistarea și tratarea dificultăților de somn și de citire la o vârstă fragedă ar putea contribui la îmbunătățirea rezultatelor vieții pentru toți copiii.”

Anna Joyce, PhD, MSc, autor corespondent, Regent’s University London

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend