profa de romana

Profa de română


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În urmă cu puțin timp scriam ceva despre recunoștința față de oamenii care ne-au inspirat și pe care nu avem voie să-i uităm. Cred că aceste întâlniri nu sunt întâmplătoare și ele se produc pentru desăvârșirea noastră.

profa de romana

Am fost un timid și-un introvertit. În clasa a noua, la liceu, eu nici măcar nu ieșeam din bancă în recreații. Stăteam cu privirea coborâtă mai tot timpul. Și el a zburat, până la o teză la limba și literatura română. Primul subiect: „alcătuiți un eseu cu titlul Timpul este un copil care se joacă”. Al doilea subiect consta în niște tipuri de propoziții. M-am rupt cu totul și-n acele cincizeci de minute am scris ce am crezut eu că înseamnă timpul și viața. Când au venit tezele corectate, profa a lăsat-o ultima pe a mea. Am crezut că vrea să râdă de mine. „Rădulescu, ai vrea să te ridici și să citești eseul tău întregii clase?” Mă înroșisem. „Nu cred că pot să fac asta” i-am răspuns. „Bine. O să-l citesc eu.” Îmi bătea inima cu putere. L-a citit cu voce tare și clasa era amuțită. Luasem zece cu felicitări. Toată lumea era impresionată cum de putusem construi așa ceva. După lectură, a zis: „Rădulescu, eu sper ca tu să scrii niște cărți cândva. Ar fi păcat să abandonezi scrisul.”

M-am pus acum să-i scriu niște gânduri cu acest instrument simplu, pe care trebuie să-l bag în cerneală la fiecare trei cuvinte. M-a inspirat și m-a motivat atunci. Am ridicat privirea. M-am deschis. Am continuat să scriu. Am reușit să termin și o carte. Cu mare drag îi voi trimite una. Sunt oameni care au roluri mărețe în arhitectura vieții noastre. Trebuie să recunoaștem asta, nu să mergem nonșalanți înainte, ca și cum totul ar fi asamblat numai de către noi.

https://eusuntv.ro/cartea-draga-inima/

I-am trimis scrisoarea, împreună firește cu Dragă inimă. Când a ajuns cutia la liceu, directorul-adjunct a surprins-o pe doamna profesoară citind scrisoarea și bucurându-se. Noi ne-am conversat apoi o oră la telefon, discutând despre trecut, bucurii mărunte, prezent, recunoștință. Acum două zile ajunge la mine o scrisoare de la dumneaei și cred că m-am umplut de fericire.

E o bucurie mare să știi că ai dat o aripă de fluture unui destin, dar să primești la apus o confirmare a faptului că existența ta chiar a avut un sens, apoi așa ceva… mai rar și… atât de mult că dă pe dinafară. Devii bogat instant și uiți de toate farsele pe care ți le-a jucat viața, de toate preșurile trase de sub tălpi, de toate gropile în care ai dat. O să țopăi ca o vrabie într-un lan de grâu copt după ce-a trecut marea!

Fără să știm, avem locuri speciale rezervate în inima noastră pentru fiecare persoană bună pe care o vom întâlni. Ea apare, intră chiar acolo unde trebuie, niciodată în altă parte. Și inima noastră devine mai bucuroasă, mai sănătoasă, mai frumoasă. Și mergem altfel înainte.

Mulțumesc, dragă doamnă!
V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend