Putem lupta împotriva SARS-CoV-2 cu SARS-CoV-2?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Copiile defecte ale materialului genetic al coronavirusurilor apar în mod natural atunci când acestea se replică.
Unele dintre aceste copii sunt efectiv paraziți: ele nu se pot replica singure, dar pot exploata genomurile virale intacte pentru a face copii ale lor și a infecta alte celule.
Cercetătorii au creat acum o versiune defectuoasă a SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, care interferează cu virusul original și îl depășește în culturile celulare.
În teorie, injectarea virusului sintetic într-o persoană cu SARS-CoV-2 ar putea duce la dispariția ambelor virusuri.
Potrivit unui poem de Augustus De Morgan, “Puricii mari au purici mici pe spate ca să-i muște, iar puricii mici au purici mai mici, și așa la infinit”.

Se pare că acest lucru este valabil chiar și pentru virusuri – cei mai mici dintre toți paraziții – care, la rândul lor, au viruși mai mici care îi parazitează.

Biologii de la Pennsylvania State University (Penn State) din University Park au exploatat această lege universală a naturii pentru a crea un parazit al SARS-CoV-2 despre care ei cred că ar putea trata COVID-19.

Coronavirusurile, cum ar fi SARS-CoV-2, se replică prin injectarea schiței lor moleculare, sau genomul – care este un singur fir de ARN – într-o celulă gazdă.

Celula infectată copiază genomul viral și produce proteinele pe care le codifică, care sunt apoi folosite pentru a construi noi particule virale. Acestea ies din celulă și continuă să infecteze alte celule.

Uneori, însă, în timpul procesului de copiere se produc greșeli, ceea ce poate duce la crearea unui genom mai mic, din care lipsesc unele dintre genele necesare pentru a produce proteinele virusului.

De unul singur, acest genom defect este incapabil să creeze noi particule de virus și să infecteze alte celule.

Însă, dacă împarte o celulă gazdă cu o versiune intactă a aceluiași genom viral, acesta poate exploata genele celeilalte celule pentru a se replica și a continua să infecteze alte celule.

În mod esențial, deoarece aceste genomuri defecte sunt mai mici, ele se pot replica mai repede și pot fi mai performante decât virusul original sau “de tip sălbatic”.

De asemenea, aceștia pot interfera cu replicarea vărului lor sălbatic, ceea ce le aduce denumirea de genomuri cu interferențe defectuoase (DI).

SARS-CoV-2 sintetic
Biologii de la Penn State au sintetizat o versiune DI a genomului SARS-CoV-2 care este cu aproximativ 90% mai scurt decât originalul.

Genomului viral redus îi lipsesc genele codificatoare de proteine ale originalului, dar conține totuși instrucțiuni pentru a se împacheta în noi particule virale.

Cercetătorii au introdus acest genom în celule de maimuță verde africană care cresc într-o cultură de laborator. Apoi au infectat celulele cu SARS-CoV-2 de tip sălbatic.

Rezultatele lor sugerează că genomul DI nu numai că se replică de 3,3 ori mai repede decât SARS-CoV-2, dar îi și întrerupe replicarea.

Acest lucru a redus încărcătura virală a celulelor infectate la aproximativ jumătate în 24 de ore, în comparație cu culturile de celule de control.

“În experimentele noastre, arătăm că virusul SARS-CoV-2 de tip sălbatic permite, de fapt, replicarea și răspândirea virusului nostru sintetic, promovând astfel în mod eficient propriul declin”, a declarat Marco Archetti, Ph.D., profesor asociat de biologie la Penn State.

“O versiune a acestei construcții sintetice ar putea fi utilizată ca terapie antivirală autopromovată pentru COVID-19”, a adăugat el.

Sistem de livrare a nanoparticulelor
Autorii susțin că, permițând replicarea genomului sintetic, SARS-CoV-2 “și-ar promova propria dispariție”.

“În timp ce reducerea imediată de 50% a încărcăturii virale pe care am observat-o nu este, fără îndoială, suficientă în scopuri terapeutice, eficacitatea s-ar agrava în timp (pe măsură ce DI cresc în frecvență), iar o eficacitate inițială mai mare ar putea fi obținută folosind un vector de livrare și o versiune îmbunătățită a genomului DI.”

De la scrierea lucrării, biologii au folosit cu succes nanoparticule pentru a livra virusul lor DI în celulele care cresc în cultură. Ei le testează acum pe acestea pe animale vii.

Următorul pas va fi repetarea experimentelor lor în culturi de celule pulmonare umane infectate cu SARS-CoV-2.

Își va reveni virusul?
Carolina B. López, profesor asociat de microbiologie și imunologie în cadrul Școlii de Medicină Veterinară de la Penn State din Philadelphia, a scris despre Genomul ARN defectuos și despre potențialul acestuia ca tratament antiviral.

“Fenomenul interferenței este real și a fost demonstrat pentru mai multe virusuri, așa că nu mă îndoiesc că virusul defect pe care l-au creat interferează cu virusul standard și îi reduce replicarea”, a declarat ea.

“Problema este că interferența nu este un mecanism de “sterilizare”, adică nu va elimina virusul standard și, în cele din urmă, acest virus standard se va ridica din nou și se va răspândi”, a spus ea.

Ea a explicat că virusul de interferență are nevoie de proteine produse de virusul standard pentru a se răspândi. Când acestea dispar, ca urmare a interferenței, virusul defect va “muri”, ceea ce va permite reapariția virusului standard.

“Acesta este un proces bine descris, iar riscul este ca aceste valuri de virusuri defecte și standard să ducă la persistența virusului. Deci veți rezolva o problemă pentru a crea alta”, a spus ea.

“Aceasta este doar o opinie, dar concluzia este că trebuie să se facă mai multe cercetări înainte de a aplica aceste concepte în viața reală”, a conchis ea.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend