Puterea modificării stilului de viață în prediabet


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un studiu amplu, multicentric, numit Programul de prevenire a diabetului, a analizat modul în care modificările stilului de viață ar putea ajuta la prevenirea diabetului. Ceea ce au descoperit ar trebui să ofere multă speranță persoanelor cu risc de diabet.

Cu o slăbire modestă și exerciții fizice, participanții la studiu și-au redus riscul de a dezvolta diabet cu 58% în decurs de trei ani. Puterea alimentelor sănătoase și a obiceiurilor de exercițiu nu pot fi exagerate. Asumați-vă starea de sănătate concentrându-vă pe modificările simple ale dietei și ale stilului de viață.

Mănâncă mai sănătos

Concentrați-vă pe alimente întregi și carbohidrați complecși, cum ar fi fasolea, cerealele și legumele cu amidon. Transmiteți zaharurile simple, ca cele din produsele de patiserie procesate. Aceștia pot crește zahărul din sânge fără a oferi o nutriție sănătoasă. Pentru ajutor în planificarea meselor pentru prevenirea diabetului, stabiliți o întâlnire cu un dietetician. Asociația Americană a Diabetului oferă, de asemenea, sfaturi excelente despre gătitul prietenos cu diabetul.

Mișcă-te mai mult

Țintește 150 de minute de exerciții în fiecare săptămână. Orice activitate este mai bună decât nimic. Chiar și mersul pe jos contează.

Slăbește

Dacă sunteți supraponderal, pierderea în greutate vă poate reduce riscul. O dietă mai sănătoasă și creșterea nivelului de activitate ar trebui să vă ajute să atingeți acest obiectiv.

Medicamente

Dacă aveți prediabet, medicul dumneavoastră vă poate prescrie chiar și un medicament, cum ar fi metformina (Glumetza, Glucophage, Fortamet, Riomet). Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la creșterea sensibilității la insulină și la menținerea nivelului de glucoză din sânge sub control.

Începeți de azi

Începeți astăzi orice schimbare a dietei și a stilului de viață. Vă va oferi cele mai mari șanse de a preveni diabetul, evitând în același timp orice complicații potențiale cauzate de diabetul necontrolat. În timp ce descoperirea acestui diagnostic precoce poate fi deranjant, nu trebuie să însemne că veți dezvolta diabet, spune dr. Kristine Arthur, MD, de la MemorialCare Medical Group din Fountain Valley, California. „Poate fi inversat și puteți opri progresia către diabet”, spune Arthur.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend