Rănile au nevoie de aer pentru a se închide? Unguentul negru e un tratament pentru cancer? Pielea necesită exfoliere zilnică? Află răspunsul acestor mituri


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

1. Rănile au nevoie de aer pentru a se vindeca

Acesta este un mit de lungă durată și omniprezent, dar, așa cum a explicat succint prof. Williams, nu este „adevărat – rănile se vindecă mai bine cu un mediu curat și umed”. De acord, dr. Goldstein a spus, „Cercetările au arătat că celulele migrează mai bine pentru a iniția și continua vindecarea într-un mediu umed, în primele etape ale vindecării, în special. Păstrarea unei plăgi acoperită cu Aquaphor sau unguent similar și un bandaj este ideală [dacă nu există infecție]. ” Ea a mai remarcat că, spre sfârșitul procesului de vindecare, odată ce s-au format noi țesuturi conjunctive și vase de sânge microscopice, aerul poate ajuta procesul de vindecare.

2. Exfolierea zilnică este esențială pentru o piele sănătoasă

Exfolierea pielii este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii. Acest lucru poate fi realizat folosind un instrument de exfoliere, o suprafață granulară sau substanțe chimice. Deși populară, exfolierea nu este esențială. După cum a explicat prof. Williams către MNT, „pielea se simte mai fină după exfoliere, dar exfolierea repetată dăunează barierei naturale a pielii”.

3. Balsamul negru este un tratament sigur pentru cancerul de piele

Balsamul negru este o pastă, cataplasmă sau unguent din diverse plante. Se aplică direct pe zonele corpului cu speranța de a arde sau de a „elimina” cancerul. Balsamul negru este obținut în mod obișnuit cu clorură de zinc sau cu planta înflorită din America de Nord, rădăcină de sânge (Sanguinaria canadensis).

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


În ultimii ani, așa-numita pomă neagră, un derivat al plantei de sânge, a intrat pe piață. Companiile îl comercializează ca o modalitate de a trata cancerul de piele. În realitate, balsamul negru poate fi periculos. Prof. Williams ne-a spus că „sanguinarina – ingredientul activ din balsamul negru – poate provoca necroză tisulară severă și poate să nu distrugă toate celulele canceroase ale pielii. Consultați întotdeauna un dermatolog pentru a primi diagnosticul corect suspectat de cancer de piele mai întâi și discutați despre opțiunile de tratament dacă va fi apoi confirmat. ” El ne-a trimis, de asemenea, un link către un articol recent, care discuta balsamul negru. Autorii explică faptul că „datel referitoare la eficacitatea bloodroot provin în principal din studii de caz cu rezultate nefavorabile care implică pacienți care s-au autotratat cu balsam negru ”. Dr. Goldstein reflectă aceste descoperiri, explicând că „am văzut rezultate nefavorabile ale persoanelor care încearcă acest tratament”. Ea a reiterat, de asemenea, că balsamul negru dăunează țesuturilor sănătoase fără a vindeca în mod eficient cancerul.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend