Realizarea unui tatuaj şi reducerea riscurilor de infectare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ați putea fi mândrul proprietar al unui nou tatuaj în câteva ore, dar nu lăsați ca ușurința procesului să vă împiedice să vă gândiți cu atenție la arta corporală permanentă. Înainte de a-ți face un tatuaj, asigură-te că știi ce presupune și cum să reduci posibilele riscuri.

Cum se realizează tatuajele?

Un tatuaj este un semn sau un desen permanent realizat pe piele cu ajutorul unor pigmenți introduși prin înțepături în stratul superior al pielii. În mod obișnuit, artistul tatuator folosește o mașină portabilă care acționează la fel ca o mașină de cusut, cu unul sau mai multe ace care străpung pielea în mod repetat. La fiecare înțepătură, acele introduc picături mici de cerneală.

Insistați asupra măsurilor de siguranță

Pentru a vă asigura că tatuajul va fi aplicat în siguranță, puneți aceste întrebări:

Cine face tatuajul?
Mergeți la un studio de tatuaj de renume care angajează numai persoane instruite corespunzător.

Artistul tatuator poartă mănuși?
Asigurați-vă că artistul tatuator se spală pe mâini și poartă o pereche nouă de mănuși de protecție pentru fiecare procedură.

Artistul tatuator folosește echipament adecvat?
Asigurați-vă că persoana care va executa tatuajul scoate acul și tuburile din ambalajele sigilate înainte de începerea procedurii. De asemenea, orice pigmenți, tăvițe sau recipiente ar trebui să fie nefolosite.

Tatuatorul sterilizează echipamentul care nu este de unică folosință?
Asigurați-vă că artistul tatuator folosește o mașină de sterilizare termică (autoclavă) pentru a steriliza toate echipamentele de unică folosință între clienți. Instrumentele și consumabilele care nu pot fi sterilizate cu o autoclavă (inclusiv mânerele sertarelor, mesele și chiuvetele) trebuie dezinfectate cu un dezinfectant comercial sau cu o soluție de înălbitor după fiecare utilizare.

Aveți grijă de tatuajul dumneavoastră

Modul în care vă îngrijiți noul tatuaj depinde de tipul și de amploarea lucrării efectuate. În mod obișnuit, însă, va trebui să:

  • Păstrați pielea tatuată curată. Folosiți apă și săpun simplu și o atingere delicată. În timpul dușului, evitați jeturile directe de apă pe pielea nou tatuată. Tamponați – nu frecați – zona pentru a o usca.
  • Folosiți o cremă hidratantă. Aplicați o cremă hidratantă ușoară pe pielea tatuată de mai multe ori pe zi.
  • Evitați expunerea la soare. Păstrați zona tatuată departe de soare cel puțin câteva săptămâni.
  • Evitați înotul. Stați departe de piscine, căzi cu hidromasaj, râuri, lacuri și alte corpuri de apă în timp ce tatuajul se vindecă.
  • Alegeți cu grijă hainele. Nu purtați nimic care ar putea să se lipească de tatuaj.
  • Lăsați până la 2 săptămâni pentru vindecare. Nu vă scobiți în cruste, ceea ce crește riscul de infecție și poate deteriora desenul și provoca cicatrici.

Dacă credeți că tatuajul dumneavoastră ar putea fi infectat sau dacă vă îngrijorează faptul că tatuajul nu se vindecă corespunzător, adresați-vă medicului. Dacă tatuajul nu este ceea ce vă așteptați și sunteți interesat de îndepărtarea tatuajului, întrebați dermatologul despre chirurgia cu laser sau alte opțiuni pentru îndepărtarea tatuajelor.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend