Recomandări dietetice pentru persoanele cu hipertensiune


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Unul dintre cele mai simple moduri de a trata hipertensiunea și de a preveni posibilele complicații este prin dieta ta. Ceea ce mănânci poate merge mult spre ameliorarea sau eliminarea hipertensiunii. Iată câteva dintre cele mai frecvente recomandări dietetice pentru persoanele cu hipertensiune.

Mănâncă mai puțină carne, mai multe plante

O dietă pe bază de plante este o modalitate ușoară de a crește fibrele și de a reduce cantitatea de sodiu și de grăsimi saturate și trans nesănătoase pe care le luați din alimente lactate și carne. Măriți numărul de fructe, legume, legume cu frunze și cereale integrale pe care le consumați. În loc de carne roșie, alegeți proteine ​​slabe mai sănătoase, cum ar fi peștele, păsările de curte sau tofu.

Reduceți sodiul din dietă

Persoanele cu hipertensiune și cele cu risc crescut de boli de inimă ar putea avea nevoie să își mențină zilnic aportul de sodiu între 1.500 miligrame și 2.300 miligrame pe zi. Cel mai bun mod de a reduce sodiul este de a găti alimente proaspete mai des. Evitați să consumați alimente de restaurant sau alimente preambalate, care sunt adesea foarte bogate în sodiu.

Reduceți dulciurile

Alimentele și băuturile cu zahăr conțin calorii goale, dar nu au conținut nutrițional. Dacă doriți ceva dulce, încercați să mâncați fructe proaspete sau cantități mici de ciocolată neagră care nu au fost îndulcite la fel de mult cu zahăr. Sursele de încredere sugerează că consumul regulat de ciocolată neagră poate reduce tensiunea arterială.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend